OLIMPIJSKE IGRE

Hrvatski rukometaši deklasirali J. Koreju

Nedjelja, 29. srpnja 2012. 13:35 Napisao/la  SC

Hrvatska - Južna Koreja 31:21.  Hrvatska prednost u nekoliko navrata iznosila je čak 15 pogodaka razlike (29:14, 30:15)

HRVATSKA – JUŽNA KOREJA 31:21

Utakmica 1. kola Olimpijskih igara, skupina B:  Hrvatska – Južna Koreja 31:21 (14:8). Dvorana Copper Box, London.  Suci: Carlos Maria i Minrore (oba Argentina).

HRVATSKA: Kopljar 1, Alilović, Losert, Štrlek 4, Ninčević 2, Čupić 8, Horvat, Vori 3, Balić 1, Lacković 4, Duvnjak 5, Vuković 1, Gojun 2, Buntić.

JUŽNA KOREJA: Yoon 1, Y.  Jeong 5, J. Lee 2, Lim, C. Park, J. Park 2, Paek, Yu 4, H. Jeong, , Ko 1, K. Park 2, C. Lee, Jung 2, Eom 2.

Sedmerci:  Hrvatska 3 (4) , Koreja 1 (1) . Isključenja: Hrvatska 8 , Koreja 12 minute.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija deklasirala je reprezentaciju Južne Koreje na otvaranju olimpijskog turnira u Londonu. Izabranici Slavka Goluže odigrali su maestralnu utakmicu u kojoj Korejcima nisu pružili nikakve šanse. Nakon šest pogodaka prednosti iz prvog poluvremena kauboji su u drugo ušli furiozno, Igor Vori tako je nakon devet minuta igre zabio za visokih 20:10, a hrvatska prednost u nekoliko navrata iznosila je čak 15 pogodaka razlike (29:14, 30:15). U samom finišu utakmice Slavko Goluža je pružio priliku svim igračima s klupe, igra se razvodnila što su Korejci iskoristili kako bi ublažili poraz na prihvatljivih deset pogodaka razlike (31:21).

Najefikasniji u hrvatskim redovima bio je Ivan Čupić s osam postignutih pogodaka, iako valja napomenuti da su kauboji na otvaranju pokazali kako su fantastičan kolektiv, te je možda i nepravedno bilo koga izdvajati izuzev hrvatske muške rukometne reprezentacije.

Izbornik najboljih hrvatskih rukometaša Slavko Goluža sjajno je proučio reprezentaciju Južne Koreje, na teren je poslao krila Čupića i Štrleka, vanjsku liniju Lacković-Duvnjak-Kopljar, na crti je bio Vori, a na golu Alilović. S jedne strane bila je divlja obrana Koreje koja je neprestano mijenjala svoj oblik iz duboke 3-2-1 u 3-3 obranu, a s druge hrvatski bedem koji su u sredini činili Kopljar, Vori i Duvnjak.

Hrvatska je od prve minute pokazala svu svoju kvalitetu,  obrana Korejaca pucala je na sve strane, no vratar Lee svojim letećim obranama držao je svoju momčad u igri. Izbornik Goluža tada je zaigrao s Ivanom Balićem na poziciji desnog vanjskog kako bi ubrzao igru, hrvatski izbornik neprestano je rotirao igrače. Hrvatska je tako divlju obranu Koreje razbijala s tri brza vanjska igrača, zatim igrom s četiri vanjska igrača, utrčavanjem s krila te igrom s dva pivota.

Hrvatska je taktički sjajno odigrala u napadu, ali i 6-0 obrani iza koje je stajao sigurni Mirko Alilović. U 17. minuti utakmice Manuel  Štrlek zabio je za plus pet (8:3),  a isti igrač desetak minuta kasnije pogađa mrežu izvrsnog vratara Leea za visokih 13:6.

Nakon odigranih prvih 30. minuta  Hrvatska je jednostavno  odigrala u skladu sa svojom reputacijom u svijetu rukometa.

Fotogalerija Sanjin Strukić/PIXSELL

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.