OI: Maestro Ivano Balić: Igramo obranu kao nekada, nadam se da ćemo tako nastaviti

Utorak, 31. srpnja 2012. 20:15 Napisao/la  SC

Cijela zona se kreće vrlo brzo, svi smo pokretljivi kao jedan što ne daje puno prostora protivničkim igračima da dođu do našeg gola, objasnio je Ivano Balić

Hrvatska muška rukometna reprezentacija pobijedila je Srbiju u drugom kolu olimpijskog turnira u Londonu. Izuzev pobjede nad ljutim rivalima, revanša za poraz na EP-u u Beogradu te dva vrlo vrijedna boda cjelokupnu hrvatsku rukometnu naciju oduševila je igra Kauboja koja je u mnogočemu podsjetila na one zlatne dane iz Portugala i Atene.

- Igramo obranu kao nekada, rekao je po završetku susreta sa Srbijom Ivano Balić te nastavio:

- Cijela zona se kreće vrlo brzo, svi smo pokretljivi kao jedan što ne daje puno prostora protivničkim igračima da dođu do našeg gola, objasnio je maestro Balić te optimistično najavio:

- Obrana je savršeno funkcionirala u prvoj utakmici s Korejcima, dobra igra se nastavila i u drugoj utakmici, a ja se nadam da ćemo tako nastaviti do kraja. Onda ćemo moći pričati o lijepim stvarima, uz smiješak je prokomentirao Balić te zaključio:

- Ovakva igra nam je smjernica za dalje, igramo čvrstu obranu koja nam omogućuje da zabijamo puno laganih golova i ostvarujemo dobre rezultate.

Pobjedom nad Srbijom Hrvatska je došla na korak do četvrtfinala, sljedeća prepreka Golužinim izabranicima je Mađarska koja se pošteno namučila s Južnom Korejom. Sudeći po formi koju su Kauboji pokazali u prve dvije utakmice Mađari bi u četvrtak trebali poslužiti tek kao zagrijavanje za veliki derbi s europskim prvacima Danskom u utakmici koja će vrlo vjerojatno odlučivati o pobjedniku skupine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.