OLIMPIJSKE IGRE

Hrvatske rukometašice pobijedile Rusiju

Srijeda, 01. kolovoza 2012. 23:35 Napisao/la  SC

Rusija - Hrvatska 28:30. Ostvarena je jedna od najvećih pobjeda ženske reprezentacije u povijesti hrvatskog rukometa

RUSIJA – HRVATSKA 28:30 (15:15)

Dvorana Copper Box. Suci: Olsen i Pedersen (obojica Danska)

Rusija: Sedoykina, Sidorova, Postnova 4, Bodnieva 1, Davydenko 4, Levina 1, Shipilova 1, Muravyeva, Zhilinskayte 3, Marrenikova 1, Bliznova, Turei 6, Khmyrova 3, Chernoivanenko 4.

Hrvatska: Grubišić, Jeličić, Tatari 7, Jovetić 1, Šerić, Gaće 5, Pušić-Koroljević 1, Horvat, Franić 3, Penezić 10, Lovrić, Zebić 1, Milanović-Litre 2, Bašić.

Sedmerci: Rusija 4 (4), Hrvatska 3 (4). Isključenja: Rusija 10, Hrvatska 12 minuta.

 

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija svladala je favoriziranu Rusiju u trećem kolu olimpijskog turnira rezultatom 30:28. Pobjeda nad Rusijom jedna je od najvećih ženske reprezentacije u povijesti  našeg rukometa. Najefikasnija u redovima Hrvatske bila je spomenuta Andrea Penezić s deset postignutih pogodaka, pratila ju je Miranda Tatari sa sedam te vrlo dobra Anita Gaće sa pet postignutih pogodaka.

Igrala se 54. minuta utakmice kada je Lidija Horvat gurnula višak na desno krilo za Anitu Gaće koja je iz skoka bacila zepelin za kapetanicu Mirndu Tatari koja zabija za visokih  23:28. Kada su svi pomislili da je utakmica gotova, Ruskinje su serijom 3:0 u 59.  minuti utakmice stigle na samo gol zaostatka (28:29), no tada se ukazala izvrsna Andrea Penezić koja je svojim projektilom zabila za konačnih 28:30 te riješila pitanje pobjednika.

Najbolje hrvatske rukometašice katastrofalno su otvorile utakmicu trećeg kola protiv Rusije, već nakon dvije minute igre na semaforu je stajalo 2:0, a loša igra se nastavila. Ruskinje su u devetoj minuti bile na plus tri (6:3), Maja Zebić potom je promašila sedmerac, a Andrea Šerić zaradila isključenje. Turei je povisila na 7:3, a odmah potom i Shipilova zabija za velikih plus pet (8:3).

Hrvatski izbornik Vladimir Canjuga bio je primoran pozvati minutu odmora, obranu 6-0 zamijenio je onom agresivnijom 5-1, a također je promijenio i oba krila pa su tako u igru umjesto Zebić i Jovetić ušle Pušić-Koroljević i Gaće.

Riječi izbornika Canjuge pale su na plodno tlo, Hrvatska je počela topiti rusku prednost, razigrale su se Andrea Penezić i Anita Gaće. U 23. minuti Gaće smanjuje na samo dva gola zaostatka (12:10) da bi u samoj završnici prvog poluvremena izvrsna Andrea Penezić dva puta rasparala mrežu Ruskinja za prvo izjednačenje na utakmici (15:15) te postavila rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U prvom poluvremenu Hrvatska je pokazala dva lica, a dojam je da su nakon prvih 30 minuta puno sretnije bile Hrvatice koje su se vratile iz ponora.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.