HRVATSKA - CRNA GORA 27:26

OI Rukometašice izborile četvrtfinale

Petak, 03. kolovoza 2012. 17:10 Napisao/la  SC

Hrvatska - Crna Gora 27:26 (12:12) , Junakinja utakmice bila je Lidija Horvat s pet pogodaka u drugom dijelu

Olimpijske igre skupina A, 4. kolo

HRVATSKA – CRNA GORA 27:26 (12:12)

Dvorana Copper Box. Suci: Lopez i Sabroso (obojica Španjolska)

HRVATSKA: Grubišić (4), Jelčić (2), Tatari 5, Jovetić, Šerić, Gaće, Pušić-Koroljević 2, Horvat 5, Franić 3, Penezić 9, Lovrić, Zebić 1, Milanović-Litre 2, Bašić.

CRNA GORA: Vukičević (11), Barjaktarović, Miljanić, Radičević 5, Đokić 3, Jovanović 1, Radović, A. Bulatović, Savić, Popović 10, Lazović 1, K. Bulatović 5, Mehmedović 1, Knežević.

Sedmerci: Hrvatska 2 (6) , Crna Gora 1 (1). Isključenja: Hrvatska 10 , Crna Gora 8 minuta .

 Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobjedom nad Crnom Gorom izborila je plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira. U posljednjim trenucima utakmice odvijala se prava drama. Jovanka  Radičević u 59. minuti zabila je za 27:26, Hrvatska je tako u posljednju minutu susreta ušla s jednim golom prednosti. Izbornik Vladimir Canjuga pozvao je minutu odmora točno 44 sekunde prije kraja susreta. Poslije minute odmora Hrvatska Andrea Penezić izbacila je svoju čuvaricu te promašila čisti zicer sa šest metara, Crnogorke su povukle brzu polukontru, no srećom po Hrvatsku lopta je od silne želje Crnogorki da završi u golu na koncu završila izvan terena za novo veliko slavlje hrvatskih rukometašica.

Najefikasnija u redovima Hrvatske bila je Andrea Penezić s devet postignutih pogodaka, a junakinja utakmice bila je Lidija Horvat koja je s pet pogodaka u drugom dijelu (sve s vanjskih pozicija) donijela prevagu na hrvatsku stranu. Kod Crnogorki sjajna Popović s deset postignutih pogodaka te vratarka Vukičević s 15 obrana.

Hrvatska je drugo poluvrijeme otvorila pogotkom Krsitine Franić za 13;12, Crnogorke su odmah preokrenule te imale konstantno vodstvo sve do 40. minute kada se razigrala Lidija Horvat te zabila za 17:17. U novo vodstvo Hrvatsku je ponovno dovela Franić u 44. Minuti susreta (20:19). Ključni trenuci utakmice odvijali su se u 53. minuti kada je Katarina Bulatović zabila za izjednačenje (24:24). Andrea Penezić zaradila je isključenje, a stvari nisu najbolje izgledale za Hrvatsku. Ipak, Hrvatska se obranila, no Dijana Jovetić promašila je čistu kontru. Izbornik Vladimir Canjuga pozvao je minutu odmora nakon koje Horvat zabija za 25:24, a odmah potom i Penezić za plus dva u 57. minuti susreta.

 Fotogalerija Sanjin Strukić/PIXSELL

Vesna Milanović-Litre dovela je Hrvatsku u početno vodstvo (1:0), s druge strane odgovorila je Đokić te s dvama pogocima u trećoj minuti susreta dovodi Crnogorke u prvo vodstvo na utakmici. Pogotkom Katarine Bulatović u petoj minuti Crnogorke vode s plus dva, Andrea Penezić smanjila je na minus jedan, imala je Hrvatska tada priliku za izjednačenjem, no Kristina Franić promašila je sedmerac, prihvatila odbijenu loptu te izborila novi. Nažalost Maja Zebić novu priliku sa sedam metara također nije znala iskoristiti.

Hrvatska obrana funkcionirala je dosta dobro, napad je štekao, no malo po malo hrvatske rukometašice predvođene Andreom Penezić i Mirandom Tatari u 16. Minuti  serijom 3:0 dolaze u prvo osjetnije vodstvo (8:5).

Izbornik Crne Gore potom je promijenio obranu iz 6-0 u 5-1 s isturenom Đokić. Hrvatice su se odlično snašle, izborile sedmerac te isključenje, no Maja Zebić ponovno nije bila precizna s linije sedam metara.

Igrač više bio je u tom periodu enigma za hrvatske rukometašice, Kristina Franić tako je bacila loptu u aut pokušavajući pronaći Maju Zebić na lijevom krilu, s druge strane Bojana Popović smanjila je na 8:7. Potom je Andrea Penezić napravila probijanje s igračem više, a golgeterica Crne Gore Bojana Popović  zabila je za izjednačenje (8:8), a Đokić za novo vodstvo Crnogorki te prisilila hrvatskog izbornika Vladimira Canjugu da pozove minutu odmora.

Poslije time outa Hrvatska serijom 3:0 koju u 26. Minuti utakmice zaključuje Andrea Penezić bježi na 11:9, no potom je uslijedila nova mini serija Crnogorki koju zaključuje Radičević za novo izjednačenje 12:12. Do kraja poluvremena Andrea Penezić promašila je sedmerac, ukupno četvrti u prvih trideset minuta, a na poluvrijeme se odlazi s neriješenim rezultatom (12;12).

Nakon prvog poluvremena hrvatska obrana funkcionirala je dobro, no napada je bio obilježen mnoštvom tehničkih grešaka te promašaja od čega čak četiri promašena sedmerca.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.