OLIMPIJSKE IGRE

Hrvatski rukometaši pobijedili Srbiju

Utorak, 31. srpnja 2012. 18:35 Napisao/la  SC

Srbija - Hrvatska 23:31 (9:13). Odigravši besprijekorno u obrani Hrvatska se revanširala Srbiji za poraz u polufinalu EP-a

Olimpijske igre, Skupina B – 2.kolo

SRBIJA – HRVATSKA 23:31 (9:13)

Dvorana Copper Box. Suci: Horacek i Novotny (obojica Češka)

Srbija: Marjanac (4), Stanić (10), Vujin 6, Nikčević 1, Manojlović 2, Toskić 2, Ilić, Marković, Prodanović 1, Rnić 4, Beljanski, Vučković 5, Čutura, Stanković 2.

Hrvatska: Losert (8), Alilović (7), Balić 1, Duvnjak 4, Lacković 4, Kopljar 1, Vori 5, Gojun 1, Horvat 2, Vuković, Buntić, Štrlek 5, Čupić 8, Ninčević.

Sedmerci: Srbija 1 (2), Hrvatska 3 (3). Isključenja: Srbija 6, Hrvatska 8 minuta.

 

Hrvatska muška rukometna reprezentacija revanširala se Srbiji za poraz u polufinalu Europskog prvenstva u Beogradu, s kamatama. Bila je to još jedna maestralna partija izabranika Slavka Goluže koji  su po završetku utakmice skočili jedni drugima u zagrljaj te pokazali koliko im je značila utakmica koju su dugovali hrvatskim navijačima.

 Igrala se 53. minuta utakmice kada je Zlatko Horvat koji je zamijenio izvrsnog Ivana Čupića zabio za velikih sedam pogodaka razlike (20:27). Pitanje pobjednika je bilo riješeno, a Hrvatska je do kraja utakmice uspjela podignuti prednost na osam pogodaka razlike te otklonila sve dileme oko pitanja koja reprezentacija je u ovom trenutku bolja.

Srbima je nedostajala prepuna Arena, Hrvati su pokazali da su moćniji na neutralnom terenu. Najbolji srpski igrač, Momir Ilić, utakmicu je završio bez pogotka što dovoljno govori o čvrstini hrvatske obrane koja je na čelu s vratarima Losertom i Alilovićem bila za svaku pohvalu.

Slavko Goluža tako je došao do svoje prve pobijede nad Srbijom, revanširao se popularni Keta Veselinu Vukoviću baš kao i Hrvatska Srbiji.

Najefikasniji u hrvatskim redovima ponovno je bio Ivan Čupić s osam postignutih pogodaka dok su Štrlek i Vori dodali po pet golova.

U derbi drugog kola skupine B Hrvatska je ušla sigurno i odlučno u namjeri da se revanšira Srbiji za poraz u polufinalu Europskog prvenstva  u Beogradu. Izabranici Slavka Goluže nakon prvih pet minuta u kojima su Srbi uspjeli doći do minimalnog vodstva (2:1) serijom 0:4 koju u 11. minuti zaključuje Domagoj Duvnjak prisiljavaju srpskog izbornika Veselina Vukovića da pozove prvu minutu odmora, na semaforu je stajalo (2:5).

Hrvatska obrana funkcionirala je besprijekorno, a srpski šuteri Ilić i Vujin bili su neprepoznatljivi odnosno bolje rečeno nemoći pred bedemom Vori – Gojun – Duvnjak – Kopljar.  Srpski izbornik tada je umjesto indisponiranog Momira Ilića u igru poslao Rnića koji na kratko prekida hrvatsku seriju (3:5), ali Kauboji odgovaraju novom 0:3 serijom koju u 17. minuti utakmice svojim golom zaključuje Ivan Čupić za visokih pet pogodaka razlike (3:8).

Za razliku od utakmice u Beogradu, Hrvatska je odigrala puno mirnije pa je tako izbornik Slavko Goluža odmah reagirao s minutom odmora kada je Manojlović zabio za 5:8.

Do kraja prvog poluvremena u srpskim redovima razigrao se Rnić, raspoloženi vratar Stanić igru je napustio zbog bolova u koljenu, a Hrvatska je preko golgeterski raspoloženih Lackovića i Čupića znala sačuvati stečenu prednost te se na poluvrijeme potpuno zasluženo otišla s četiri pogotka razlike.

Hrvatska je tako u prvom poluvremenu odradila veliki dio posla, puleni izbornika Slavka Goluže odbili su prve napada srpskih topnika Vujina i Ilića te stvorili kapital koji su ovoga puta znali sačuvati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.