RUKOMETNA RAPSODIJA

OI Hrvatska pregazila europskog prvaka Dansku

Subota, 04. kolovoza 2012. 18:44 Napisao/la  SC

Hrvatska - Danska 32:21 (14:9). Rukometaši su odigrali nevjerojatnu utakmicu, Hrvatska nikada nije bila ovako jaka

Olimpijske igre skupina B, 4. Kolo

HRVATSKA – DANSKA 32:21 (14:9)

Dvorana Copper Box. Suci: Lazaar i Reveret (obojica Francuska)

Hrvatska: Losert, Alilović, Balić, Duvnjak 5, Lacković 3, Kopljar 1, Vori 5, Gojun 1, Horvat 5, Vuković 3, Buntić 3, Štrlek 3, Čupić 3, Ninčević.

Danska: Jacobsen, Cleverly, Mogensen 2, Boesen, Markussen 3, Eggert 5, Spellerberg, Knudsen 1, Svan Hansen 1, Lindberg 5, Toft Hansen 1, Sondergaaed, Hansen 3, Nielsen.

Sedmerci: Hrvatska 1 (3), Danska 3 (4). Isključenja: Hrvatska 4, Danska 6 minuta.

 

 

Hrvatska muška rukometna reprezentacija pregazila je europske prvake Dansku s čak 11 pogodaka razlike te nastavila svoj put ka osvajanju nove zlatne olimpijske medalje. Hrvatska je najveći dio posla odradila već u prvom poluvremenu,  kada je stvorila kapital od pet pogodaka razlike, u drugi dio Kauboji su ušli furiozno, a nakon samo šest minuta igre na semaforu je stajalo visokih 19:10.

Denis Bunitć imao je tu čast zabiti gola za plus deset (25:15), a najveću prednost na utakmici Hrvatska je imala u 56. minuti utakmice, kada je Drago Vuković pogodio za 31:19.

Izabranici Slavka Goluže odigrali su nevjerojatnu utakmicu, Hrvatska nikada nije bila ovako jaka, nikada Danska nije pala s visokih 11 pogodaka razlike samo nekoliko mjeseci nakon što su se Hansen i društvi popeli na krov Europe u Srbiji.

Hrvatska je u prvo vodstvo na utakmici došla u 6. minuti utakmice kada je Domagoj Duvnjak zabio za 3:2. U igri gol za gol Kaubojima su se nudile prilike, u 13. minuti Čupić je propustio iz sedmerca dovesti Hrvatsku u vodstvo, no minutu kasnije popularni Čupko ipak zabija za 7:6. Domagoj Duvnjak u 15. minuti utakmice povisio je na plus dva (8:6).

Ključni trenutak prvog poluvremena dogodio se u 21. minuti kada je Markussen zabio za 9:8, potom je uslijedila najbolja igra hrvatske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Londonu. Kauboji su serijom 5:0 koju je u 29. minuti susreta zaključio Zlatko Horvat za visokih plus šest (14:8). Danska je u tom periodu čak osam minuta bila bez pogotka sve do gola Eggerta, koji postavlja i konačni rezultat prvog poluvremena 14:9.

 Fotogalerija: Pixsell

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.