POZNATI ČETVRTFINALNI PAROVI

OI Hrvatske rukometašice igraju protiv Španjolske

Nedjelja, 05. kolovoza 2012. 18:31 Napisao/la  SC

Rukometašice su plasman na OI ostvarile pobjedom nad Španjolkama

Olimpijske igre skupina A, 5.kolo

HRVATSKA – VELIKA BRITANIJA 37:14 (17:6)

Dvorana Copper Box. Suci: Marina i Minore (obojica Argentina)

 

HRVATSKA: Grubišić, Tatari, Jovetić 5, Šerić 5, Gaće 3, Pušić-Koroljević 1, Horvat 3, Franić 3, Penezić 3, Jelčić, Lovrić 2, Zebić 4, Milanović-Litre 4, Bašić 5.

VELIKA BRITANIJA: Hargreavs, Lam-Moores 1, Van der Weel 1, Heglund 2, Mccafferty 1, Jukes 2, Goodwin, Fairbrother 2, Byl, Leuthold, Palise 1, Fudge, Mayes, Gerbron 2.

Sedmerci: Hrvatska 3 (3) , Velika Britanija 2 (5) . Isključenja: Hrvatska 6 , Velika Britanija 8 minuta .

 

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija prema očekivanjima lako se obračunala s domaćinom Velikom Britanijom te na koncu slavila s visokih 37:14. Utakmica u Copper Boxu bila je neizvjesna tek prvih 12. minuta kada je Gerbron zabila za 5:6. Potom je uslijedila velika serija Hrvatske od čak 11:0 koju je u 30. minuti susreta zaključila Ivana Lovrić za 17:5. Britanke su bile čak 16. minuta bez gola, a pitanje pobjednika bilo je poznato čak i londonskoj publici koja je po prvi puta gledala rukometnu utakmicu.

Najveća razlika na utakmici iznosila je čak 24 gola (37:13) kada je u posljednjoj minuti susreta Andrea Šerić zatresla mrežu nemoćnih Britanki.

Izbornik Vladimir Canjuga priliku je dao svim igračicama, priliku je najbolje iskoristila Sonja Bašić s pet postignutih pogodaka. 

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u četvrtfinalu Olimpijskih igara snage će odmjeriti s reprezentacijom Španjolske koja je u borbi za treće mjesto u skupini B pobijedila reprezentaciju Norveške rezultatom 20:25.

Podsjetimo, hrvatske rukometašice su povijesni plasman na Olimpijske igre izborile upravo pobjedom nad Španjolskom na kvalifikacijskom turniru u Gualadajari. Izabranice Vladimira Canjuge tada su slavile 22:23, a u posljednjem tjednu priprema za nastup u Londonu Hrvatska je odigrala dva prijateljska susreta sa Španjolkama. U prvom je slavila Španjolska rezultatom 27:29, dok je u posljednjoj utakmici pred odlazak u London Hrvatska pomela Španjolke te na koncu slavila 30:26 u Novigradu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.