OSIGURALI ČETVRTFINALE

OI Hrvatski rukometaši nadigrali Mađarsku

Četvrtak, 02. kolovoza 2012. 16:48 Napisao/la  SC

Hrvatska - Mađarska 26:19 (11:9). Mirko Alilović sakupio čak 18 obrana

Olimpijske igre, skupina B

HRVATSKA – MAĐARSKA 26:19  (11:9)

Dvorana Copper Box. Suci: Marina i Minore (obojica Argentina)

Hrvatska: Losert, Alilović (18), Balić 1, Duvnjak 4, Lacković 1, Kopljar 1, Vori 4, Gojun 1, Horvat 3, Vuković 1, Buntić, Štrlek 3, Čupić 7, Ninčević.

Mađarska: Fazekas (2), Mikler (3), Ilyes 2, Csaszar 4, Mocsai 3, Ivancsik 1, Harsany 2, Perez, Nagy 4, Gulyas, Vadkerti 3, Zubai, Schuch, Lekai.

Sedmerci: Hrvatska 3 (3) , Mađarska 3 (3). Isključenja: Hrvatska 12 , Mađarska 4 minuta .

Hrvatska muška rukometna reprezentacija pobijedila je Mađarsku u trećem kolu olimpijskog turnira, te izborila plasman u četvrtfinale. Očigledna razlika u kvaliteti dozvolila je kaubojima da protiv Mađara igraju onoliko koliko je bilo potrebno za novu uvjerljivu pobjedu od sedam pogodaka razlike. Najefikasniji u redovima Hrvatske ponovno je bio Ivan Čupić sa sedam postignutih pogodaka, a prvo ime susreta bio je fantastični Mirko Alilović koji je do kraja susreta „ svojim“ Mađarima obranio čak 18 lopti.

U nastavku turnira Hrvatska će 4. kolovoza odmjeriti snage protiv Europskog prvaka Danske, a šećer na kraju bit će ogled sa Španjolcima u posljednjem kolu skupine B. Hrvatska je nervozno otvorila utakmicu protiv Mađarske, Igor Vori u prvoj minuti susreta doveo je Kauboje u vodstvo, a na slijedeći gol na utakmici čekalo se do četvrte minute kada je Ilyes zabio za izjednačenje.

U sedmoj minuti susreta Čupić je zabio za plus dva (3:1),  a potom je uslijedio post od čak pet minuta bez gola Hrvatske koji je u 12. minuti prekinuo Igor Vori za novih plus dva (4:2).  Kauboji su u nekoliko navrata imali i tri pogotka prednosti (8:5, 9:6, 10:7, 11:8), no na poluvrijeme se ipak odlazi s prednosti od dva pogotka razlike te rezultatom 11:9 koji je u 29. minuti postavio Vadkerti.

Dojam nakon prvih trideset minuta je da Hrvatska nije na onoj razini kao u prve dvije utakmice, igra nije bila tečna, realizacija je također bila ispod prosjeka, no najvažnije od svega prednost je i dalje bila na hrvatskoj strani.

 Fotogalerija Igor Kralj/PIXSELL

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.