OI Rukometaši pobijedili i Španjolsku, u četvrtfinalu protiv Tunisa

Ponedjeljak, 06. kolovoza 2012. 22:09 Napisao/la  SC

Peto kolo, skupina B: Španjolska - Hrvatska 25:30 (10:11).  Najefikasniji u redovima Hrvatske bili su Blaženko Lacković i Ivan Čupić sa po sedam postignutih pogodaka

Olimpijske igre skupina B, 5. kolo

ŠPANJOLSKA – HRVATSKA 25:30 (10:11)

Dvorana Copper Box. Suci: Geipel i Marcus (obojica Njemačka)

Španjolska: Hombrados, Šterbik, Gurbindo 1, Rocas 2, Maqueda 2, Tomas 5, Entrerrios 5, Aguirrezabalaga 2, Sarmiento, Aguinagalde 1, Ugalde 3, Canellas 4, Morros, Guardiola.

Hrvatska: Losert, Alilović, Balić 1, Duvnjak 4, Lacković 7, Kopljar 2, Vori 2, Gojun, Horvat 2, Vuković 2, Buntić 1, Štrlek 2, Čupić 7, Ninčević.

Sedmerci: Španjolska 4 (5) , Hrvatska 5 (6) . Isključenja: Španjolska 6 , Hrvatska 4 minute .

 

Hrvatska muška rukometna reprezentacija s maksimalnim brojem bodova završila je natjecanje u skupini B te se plasirala u četvrtfinale Olimpijskih igara gdje će za protivnika imati reprezentaciju Tunisa. Igrači izbornika Slavka Goluže na oproštaju od grupne faze natjecanja pobijedili su Španjolsku s pet pogodaka razlike te se oprostili od dvorane Copper Box  koju ćemo pamtiti po furioznoj igri hrvatskih rukometaša.

Igrala se 51. minuta kada je Tomas zabio za izjednačenje 21:21, nada Španjolaca da mogu doći do pobjede se na trenutak upalila, no golovima Lackovića, Čupića te na koncu Buntića Kauboji bježe na tri gola prednosti koja su do kraja susreta pretvorili u okruglih pet razlike za petu pobjedu u Londonu.

U protekla četiri kola rukometaši su gledatelje naviknuli na furioznu igru pa je tako poslije Španjolske dojam da je Hrvatska odigrala nešto slabiju utakmicu i pobijedila trupe Valera Rivere sa „samo“ pet golova prednosti. Najefikasniji u redovima Hrvatske bili su Blaženko Lacković i Ivan Čupić sa po sedam postignutih pogodaka.

Hrvatska je u utakmicu sa Španjolcima ušla s nešto manjom dozom angažmana u svim aspektima rukometne igre, a manjak zalaganja na terenu ubrzo se pokazao kao negativan rezultat na semaforu dvorane Copper Box u Londonu.

Rocas je tako u 13. minuti iz sedmerca zabio za 6:3, a četiri minute kasnije isti igrač svojim drugim golom natjerao je hrvatskog izbornika Slavka Golužu da pozove minutu odmora (8:4). Kauboji su se srećom ubrzo probudili, zaigrali nešto čvršće, ali također s mnoštvom tehničkih pogrešaka te propusta u obrani. Marko Kopljar u 26. minuti vraća Hrvatsku u igru (9:9),    a Manuel Štrlek dvije minute kasnija zabija za minimalno vodstvo 9:10.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena izbornik Slavko Goluža isprovociran jednom sudačko odlukom zaradio je žuti karton, Španjolci su izjednačili, no maestro Ivano Balić koji je prethodno „prodao“ dvije lopte izvrsno reagira, krade loptu Španjolcima te iz kontre zabija za 10:11 te postavlja konačni rezultat prvog poluvremena.

Fotogalerija  Igor Kralj/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.