Dvostruki olimpijski pobjednik Valter Matošević upozorava: Tek sada počinju Olimpijske igre!

Srijeda, 08. kolovoza 2012. 14:05 Napisao  Milan Kosanović

Reprezentacija je već pokazala snagu na vrućem terenu u Srbiji gdje je osvojila broncu tako da je bilo za očekivati da i u Londonu nastavi s kontinuitetom dobrih rezultata. Ali ovako dobru igru nisam očekivao ni u snu, rekao je Matošević

Najbolji hrvatski rukometaši u pet susreta na Olimpijskim igrama u Londonu zabilježili su pet pobjeda te izborili plasman u četvrtfinale ovog najprestižnijeg sportskog natjecanja. Najtrofejniji riječki sportaš i dvostruki olimpijski pobjednik iz Atlante 1996. I Atene 2004. godine, Vlater Matošević  ponudio je svoje viđenje maestralne igre hrvatskih rukometaša.

-  Nije moglo bolje, protivnike doslovno gazimo. Igrači su trkački odlično pripremljeni, igramo savršenu obranu iz koje se rađaju brze polukontre i kontre te zabijamo lake golove, započeo je Matošević koji je dugi niz godina u reprezentaciji bio cimer upravo sa sadašnjim izbornikom Slavkom Golužom te nastavio:

- Skupina je bila teška, sigurno puno teža od one druge u kojoj su praktički bili Francuska i Island. Reprezentacija je već pokazala snagu na vrućem terenu u Srbiji gdje je osvojila broncu tako da je bilo za očekivati da i u Londonu rukometaši nastave s kontinuitetom dobrih rezultata, no ovakvu igru nisam očekivao niti u snu, objasnio je legendarni vratar koji se potom osvrnuo na četvrtfinalni susret s Tunisom.

- Neki  misle da je Tunis bezveze ekipa, no oni gaje divlji rukomet, nepredvidljivi su i lako mogu zakomplicirati stvari ako ih se ozbiljno ne shvati. S druge strane Hrvatska je pokazala da ima odgovor na sve obrane i ne sumnjam da ćemo pronaći lijeka i za Tunižane.

Pobijedi li Tunis, Hrvatska će u polufinalu igrati s pobjednikom utakmice između Francuske i Španjolske.

- Obje reprezentaciju imaju svoje šanse za prolazak dalje, no ne smijemo zanemariti činjenicu da su Francuzi puno spremniji nego na Europskom prvenstvu u Srbiji kada nisu imali dovoljno vremena za prave pripreme.  Španjolci su vrlo dobra reprezentacija, no ja osobno tipujem na veliko polufinale Hrvatska – Francuska.

Trofejni vratar zatim je prokomentirao sjajno izdanje hrvatskih vratara u Londonu.

- Imamo izuzetno jak kolektiv, svi su pravi, tko god uđe u igru daje dodatni impuls i zato ostvarujemo ovako dobre rezultate. Drago mi je da su oscilacije hrvatskih vratara stvar prošlosti, Mirko je odličan, a Venio ga sjajno nadopunjuje. Imao je ako se ne varam 42 posto obrana u ovih pet utakmica što je izvrstan postotak, rekao je Matošević te otkrio svoja očekivanja od Kauboja u nastavku prvenstva.

- Još ima puno do kraja, ovo što je bilo je bilo odlično i sada to treba što prije zaboraviti. Tek sada počinju Olimpijske igre, mi ih otvaramo s utakmicom protiv Tunisa. Vjerujte bit će to sasvim druge utakmice, nema više kalkulacija, a nažalost niti prava na pogreške ili loš dan. Vjerujem da su igrači toga svjesni, vidim Hrvatsku u finalu, zaključio je Valter Matošević.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.