OLIMPIJSKE IGRE  

Giovanni Cernogoraz zlatni u trapu!

Ponedjeljak, 06. kolovoza 2012. 17:55 Napisao/la  SC

Istarski strijelac u uzbudljivom je finalu nakon dodatnog raspucavanja pobijedio Talijana  Fabbrizija. Anton Glasnović šesti u finalu

Hrvatski predstavnik u trapu Giovanni Cernogoraz osvojio je zlatno odličje u finalu ove discipline, osvojivši drugo najsjajnije odličje za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Londonu. Istarski strijelac u dramatičnom je finalu pobjedio Talijana Massima Fabbrizija, koji je imao isti rezultat kao i Cernogoraz (146).

Dvojac je potom krenuo u dodatno raspucavanje u kojem je mirnije ruke bio Cernogoraz. Talijan je u šestoj seriji promašio metu, a hrvatski predstavnik je pogodio i ostvario najveći uspjeh u karijeri. Drugi hrvatski predstavnik  Anton Glasnović osvojio je posljednje, šesto mjesto u finalu s 143 boda.

Brončanu medalju osvojio je Kuvajčanin Fehaid Aldeehani, koji je u dodatnom raspucavanju bio bolji od vlasnika svjetskog rekorda i dvostrukog olimpijskog pobjednika Australca Michaela Diamonda.

Fotogalerija Igor Kralj/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.