OI: Hrvatske rukometašice minimalno poražene od Brazila u prvoj utakmici

Subota, 28. srpnja 2012. 17:02 Napisao/la  SC

Hrvatska - Brazil 23:24.  Hrvatska nije blistala, najbolja igračica Andrea Penezić pružila je skromnu partiju baš kao i hrvatske golmanice koje nisu bile ni sjena sjajne Masson s druge strane.

 

 

 

 

OI u Londonu - Grupa A, 1. kolo

HRVATSKA – BRAZIL 23:24  (10:9)

Dvorana Copper Box, London. Sutkinje:  Bonaventura i Bonaventura (obje Francuska).

HRVATSKA: Grubišić (2), Jelčić (7), Tatari 3, Jovetić 6, Šerić, Gaće 1, Pušić-Koroljević, Horvat, Franić 4, Penezić 2, Lovrić, Zebić 5, Milanović-Litre 2, Bašić.

BRAZIL: Masson (24), Pessoa, Diniz, Nascimento 5, Rocha 1, Piedade 2, Silva 3, Rodrigues 2, Quintino, Pinheiro, Amorim 5, Cararo, Moura 2, Cavaleiro 4.

Sedmerci: Hrvatska 1 (3), Brazil 2 (2). Isključenja: Hrvatska 8, Brazil 12 minuta. Crveni karton: Amorim (54' – treće isključenje).

 

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija porazom od Brazila 23:24 otvorila je nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Igrala se 58.  minuta utakmice kada je Dijana Jovetić zaradila isključenje, a Brazilke sedmerac koji je Nascimento pretvorila u pogodak za 22:24. Hrvatska priča dobila je tužan epilog.

Hrvatice su u drugo poluvrijeme ušle s vodstvom, potom je uslijedila bitka te igra gol za gol u kojoj su se na koncu bolje ponovno snašle Brazilke te zasluženo slavile.

Junakinja brazilske ekipe bila je vratarka Masson koja je sakupila čak 24 obrane te vanjska igračica Amorim  s pet postignutih pogodaka. Hrvatska nije blistala, najbolja igračica Andrea Penezić pružila je skromnu partiju baš kao i hrvatske golmanice koje nisu bile ni sjena sjajne Masson s druge strane.

Pred izabranicama izbornika Vladimira Canjuge sada je teška zadaća jer s ovakvom igrom Hrvatska teško može pomutiti račune Ruskinjama i Crnogorkama.

 

Hrvatska se Brazilu suprotstavila obranom 6-0, s druge strane stajala je također 6-0 obrana, no brazilski izbornik taktički je postavio svoje izabranice koje su duboko izlazile na hrvatske vanjske igračice, a posebno Andreu Penezić koju su u potpunosti neutralizirale.

Krila Zebić i Gaće, vanjske igračice Penezić-Tatari- Franić te na crti Milanović-Litre, koja se u fazi obrane mijenjala sa Šerić, bila je udarna postava Vladimira Canjuge.

Nakon samo 37 sekundi igre u premijernom nastupu najboljih hrvatskih rukometašica na Olimpijskim igrama Kristina Franić je zatresla mrežu Brazilke Masson te se upisala u povijest kao rukometašica koja je postigla prvi pogodak za hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na već spomenutom natjecanju. Drugi pogodak također je režirala Kristina Franić, igrala se četvrta minuta, na semaforu je stajalo 2:0, a potom je uslijedio šok.

Hrvatice su zaigrale nesigurno s puno tehničkih pogrešaka te promašenih zicera što Brazilke koriste te nakon time-outa Mortona Soubaka u 16.  minuti golom Silve vraćaju utakmicu na početak (4:4).

Nervoza u hrvatskim redovima bila je sve veća, a u 20. minuti nakon gola Rodriguez za 4:7 upalila se sirena za uzbunu.

Hrvatski izbornik Vladimir Canjuga nakon isključenja Diniz pozvao je minutu odmora,  a njegove riječi pale su na plodno tlo. Dijana Jovetić tako devet minuta kasnije zaključuje hrvatsku seriju 6:1 za ugodnih 10:8. Brazilke su do poluvremena uspjele smanjiti zaostatak, no nakon turbulentnog prvog poluvremena hrvatske rukometašice na odmor su ipak otišle s minimalnim vodstvom.

Nakon prvih trideset minuta dojam je bio da su Hrvatice izgorile u želji da se pokažu u što boljem svjetlu, no srećom po hrvatske rukometašice trema je ubrzo nestala, a kvaliteta Canjuginih izabranica počela je izlaziti na vidjelo.

Fotogalerija Igor Kralj/Pixsell

muski gledaju ženskeRukometaši gledaju rukometašice

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.