ZORAN ROJE OPTIMISTIČAN

Odlazak Volpija neće utjecati na Primorje ove sezone

Nedjelja, 15. srpnja 2012. 12:28 Napisao  Marko Babić

Odluka ima dalekosežne posljedice na vaterpolo, kaže Zoran Roje, sportski direktor Primorja EB

Odluka Gabrielea Volpija da napusti Pro Recco odnosno vaterpolo u cijelosti odjeknula je poput bombe! Volpi je odlučio dignuti sidro očito nezadovoljan odnosima Europske federacije za vodene sportove (LEN). Najava Volpijeva odlaska iz vaterpola mogla bi ugasiti i riječku bajku na bazenu na Kantridi koja je traje proteklih godina.

HNK Rijeka osigurana iduće tri godine
Odlazak Gabrielea Volpija iz Pro Recca ne bi se trebao odraziti na ulaganja u riječki sport koji je talijanskog biznismena dočekao kao spasitelja u općoj besparici. Kada je u pitanju HNK Rijeka situacija je čista. Čak i da Gabriele Volpi odluči otići prema ugovoru obavezao se iduće tri godine mjesečno financirati riječkog prvoligaša sa 150 tisuća eura. Volpi je ionako najavio samo odlazak iz vaterpola, tako da navijači Spezije i HNK-a Rijeka mogu odahnuti. Za sada!

- Odluka ima dalekosežne posljedice na vaterpolo, Volpi je puno dao ovom sportu i velika je šteta što se odlučio povući iz vaterpola. To je stvarno veliki udarac, prokomentirao je Volpijev odlazak Zoran Roje, sportski direktor Primorja EB.

- Ono što je najbitnije njegove namjere su bile iskrene i poštene. Kao bivši igrač puno je dao vaterpolu, a još više je htio dati. Ne bih previše ulazio u odnose, mislim da je najveći problem odnos ljudi iz LEN-e prema njemu. Puno je financijski pomogao, a sva njegova pomoć nije dovoljno iskorištena da bi se vaterpolo unaprijedio. Odnos prema Volpiju nije bio korektan, ustvrdio je Roje koji je posredstvom Predraga Slobode doveo Volpijev kapital u Primorje EB.

- Za iduću sezonu neće biti problema, Volpi nije čovjek koji će pogaziti obećanja i dogovore, nećemo imati problema, on je gospodin koji drži do riječi. Dakle, za iduću sezonu će biti sve u redu. Što biti nakon iduće sezone?  Tko zna, nisam vidovit, morat ćemo pričekati i vidjeti, zaključio je Zoran Roje.


Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.