Vaterpolsko EP 2016: Beograd predstavio Kombank Arenu kao domaćina europske smotre

Četvrtak, 15. siječnja 2015. 20:09 Napisao/la  SC

Ugovor o korištenju Kombank Arene za potrebe EP-a potpisali su direktor poduzeća "EP u vaterpolu 2016." Darko Udovičić i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović

Točno godinu dana ostalo je do održavanja Europskog prvenstva u vaterpolu. Olimpijska godina, koja će u sebi sadržavati i redovni završni turnir Svjetske lige uvjetovala je izmještanje termina EP-a na siječanj sljedeće godine. Jedna je to u nizu sustavnih promjena koje mijenjaju vaterpolo izesezone u sezonu. Taj će sport tako poprimiti konture rukometa, pa će u sredini klupske sezone svoj primat preuzeti reprezentacije.

Sljedeće EP održat će se u Beogradu od 10. do 23. siječnja sljedeće godine. Iako grad ima nekoliko bazena, među kojima su domovi Crvene zvezde i Partizana, Tašmajdan odnosno Banjica, na press-konferenciji u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije (VSS) iznešeno je drugo rješenje. Naime, domaćinstvo EP-a preuzet će Kombank Arena. Velebno zdanje tako će nakon rukometnog EP-a 2012. godine ugostiti i najbolje europske vaterpoliste.

Srpski vaterpolski savez već nekoliko godina muku muči oko financisjkih sredstava. Igrači koji su osvojili gotovo sve trofeje u posljednje vrijeme ne dobivaju dnevnice, Savez ne dobiva značajnija sredstava od sponzora, no iza projekta Europskog prvenstva stao je Grad Beograd. Srbija će na Ep-u braniti zlato s prošle smotre u Budimpešti, Hrvatska se petim mjestom izravno kvalificirala i na beogradsko izdanje.

Ugovor o korištenju Kombank Arene za potrebe EP-a potpisali su direktor poduzeća "EP u vaterpolu 2016." Darko Udovičić i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović. Arena će moći pružiti dva unutarnja bazena, a na prvenstvu će sudjelovati šesnaest muških i dvanaest ženskih reprezentacija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.