TRVL: Upravni odbor danas odlučuje o statusu srpskih klubova, Crvena zvezda srušila regionalnu ligu

Četvrtak, 04. veljače 2016. 09:48 Napisao  I. V.

Nećemo dozvoliti Hrvatima da se igraju sa nama, jer mnogo toga nisu ispoštovali, indikativno je kaznu prokomentirao predsjednik Crvene zvezde Viktor Jelenić

Vaterpolisti Primorja večeras će saznati hoće li ovog vikenda putovati u Beograd! Prema rasporedu Triglav regionalne vaterpolske lige (TRVL), Primorje je u Beogradu trebalo igrati protiv Crvene zvezde i Partizana. Protiv Crvene zvezde sigurno neće igrati, a hoće li igrati protiv Partizana znat će se večeras kada u Zagrebu završi sastanak Upravnog odbora TRVL-a.

Kao što je poznato, Crvena zvezda igrala je dva zadnja kola s trojicom igrača (Kljajević, Drašković, Aksentijević), koji nisu registrirani prema pravilniku TRVL-a. Naime, dogovorom klubova, pravilnik o registraciji igrača TRVL-e razlikuje se od pravlnika LEN-a na koji se poziva Crvena zvezda. Beogradski klub prije nekoliko mjeseci bio je pred financijskim kolapsom da bi istekom godine doveo čak sedam novih igrača među kojima spomenuta trojica nisu pravilno registrirani.

Zbog kršenja pravila Crvena zvezda je dvaput kažnjena: izgubila je utakmice protiv Radničkog i Vojvodine za zelenim stolom, dvaput je kažnjena oduzimanjem po 6 bodova, dvaput je kažnjena sa po 5.000 eura...

Na kazne beogradski klub reagirao je priopćenjem iz kojega je razvidno da nema namjeru poštovati odluke TRVL-e, isto kao što je razvidno da uživa potporu srpskih klubova. Unatoč upozorenjima odgovornih osoba, Vojvodina i Radnički igrali su utakmice protiv Zvezde s pričuvnim sudačkim parovima, koji su očigledno bili spremni uskočiti umjesto sudaca koje je delegirala TRVL-a.

- Mogu nam oduzeti koliko god hoće bodova i da nas novčano kažnjavaju, ali mi smo sve radili prema propisima. Uostalom, kakvu korist imamo od regionalne lige, kada sve financiraju klubovi i liga nema prohodnost u europska natjecanja. Nećemo dozvoliti Hrvatima da se igraju sa nama, jer mnogo toga nisu ispoštovali, indikativno je kaznu prokomentirao predsjednik Crvene zvezde Viktor Jelenić.

Povjerenik za natjecanje TRVL-e Milivoj Bebić zatražio je očitovanje Vaterpolskog saveza Srbije (VSS), koji bi se trebao jasno odrediti. Ako Crvena zvezda formalno uživa potporu VSS-a, TRVL više neće postojati u ovakvom formatu. Srpski klubovi više neće sudjelovati u ligi koja je objedinjavala najbolje klubove iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Srbije.

Sastanak Upravnog odbora TRVL u Zagrebu počinje od 15 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.