SVJETSKA LIGA

Zadar i Rijeka spremni za vaterpoliste

Utorak, 12. ožujka 2013. 15:40 Napisao/la  SC

-  U ovim ćemo utakmicama priliku dati i mlađim igračima i proširiti krug kandidata, objasnio je izbornik Ivica Tucak

Hrvatsku očekuje tjedan vaterpolo uzbuđenja. Na konferenciji za novinare predstavljeni su gradovi domaćini dvije utakmice FINA Svjetske lige. Zadarski Višnjik će u srijedu 27. ožujka s početkom u 18 sati ugostiti reprezentacije Hrvatske i Turske, dok će na riječkoj Kantridi u subotu 30. ožujka Hrvatska ugostiti reprezentaciju Grčke također od 18 sati.

- Veseli nas što ove dvije utakmice igramo u Zadru i Rijeci. Spremni smo za dobar vaterpolo, a u ovim ćemo utakmicama priliku dati i mlađim igračima te na taj način proširiti krug kandidata za nadolazeće pripreme za Svjetsko prvenstvo, na ove smo dvije utakmice pozvali 19 igrača. U nadolazećim mjesecima nas očekuju zanimljiva vaterpolo uzbuđenja, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Natjecanja u 2013.
Mediteranske igre - Mersin (19.06. – 26.06.2013.)
Svjetsko prvenstvo - Barcelona (22.07. – 03.08.2013.)

Gradovi domaćini spremno dočekuju hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju, zlatnim Barakudama pripremaju druženje s navijačima i građanima od kojih se očekuje glasna podrška s tribina.

- Vjerujemo u dobre igre naše reprezentacije. Upravo je prihvaćen plan za reprezentaciju za naredno razdoblje i izbornik Tucak i momčad mogu se maksimalno posvetiti pripremama za nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje se u srpnju igra u Barceloni. Na njega dolazimo kao Olimpisjki pobjednici a vjerujem kako imamo kvalitetu da i na ovom natjecanju polučiti dobar rezultat. U skupini nas očekuju SAD, Kanada i Južna Afrika, dodao je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u nadolazećim dvijema utakmicama igrati će: golmani: Josip Pavić, Marko Bijač, Petar Juraj Selem, centri: Ivan Krapić, Fran Paškvalin, Nikša Dobud, bekovi: Andro Bušlje, Kristijan Milaković, Marko Macan, Ivan Buljubašić, vanjski igrači: Maro Joković, Anđelo Šetka, Duje Živković, Sandro Sukno, Luka Bukić, Ante Vukičević, Antun Goreta, Paulo Obradović i Petar Muslim.

- Reprezentacija je puna kvalitetnih igrača i odličnih ljudi i kao kapetan osjećam se samo prvi među jednakima. Zajedno činimo odličnu momčad, a atomosfera je uvijek pozitivna i svi smo spremni dati sve od sebe kako bi se i ovo ljeto veselili, zaključio je kapetan Josip Pavić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.