World Aquatics Svjetskog kupa u Zagrebu, Ivan Tucak ne opterećuje se rezultatom

Utorak, 07. ožujka 2023. 15:47 Napisao/la  SC
World Aquatics Svjetskog kupa u Zagrebu, Ivan Tucak ne opterećuje se rezultatom

HVS je objavio sljedeću obavijest:

Dan uoči početka nadmetanja na kvalifikacijskom turniru World Aquatics Svjetskog kupa u Zagrebu (8. – 14. ožujka), u Plavom salonu bazena Mladosti uz Savu, održana je konferencija za novinare.

Pred velikim brojem predstavnika ‘sedme sile’, samo još jedan pokazatelj velikog zanimanja koje vlada u hrvatskom glavnom gradu za nadolazećim turnirom, medijima su se obratili – Tamas Molnar, predsjednik Tehničkog vaterpolskog odbora (TWPC) World Aquatics; Perica Bukić, izvršni dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza; izbornik hrvatske vrste Ivica Tucak; zatim kapetan Barakuda Ivan Krapić i dokapetan Marko Bijač.

– Sretan sam što sam opet ovdje, Hrvatska mi je na neki način i moj drugi dom. Dobro, više Dubrovnik, ali mi nije nepoznanica jasno niti zagrebački bazen – aludirao je prvi čovjek svjetskog vaterpola koji je za igračkih dana igrao pod kapicom dubrovačkog Juga. Što se samog turnira tiče, želio bi zahvaliti Hrvatskom vaterpolskom savezu na organizaciji jer znam da nije jednostavno u ova financijski opterećujuća vremena prihvati se jedne ovako zahtjevne organizacije. Veselim se turniru i vjerujem da će i gledatelji uživati, kaže Tamas Molnar.

– Zahvalni smo što nam je dana mogućnost, pola godine nakon Europskog prvenstva u Splitu, ponovo organizirati jedan veliki i značajan turnir u našoj državi. Iz Splita smo imali prekrasno iskustvo, nadam se da će nas takvo vezati i uz Svjetski kup u Zagrebu. Ovaj turnir nema značaj nekog europskog prvenstva recimo, ali jest bitan jer je svojevrsna predigra, poslužit će jako dobro svim reprezentacijama za ljeto u kojem nas čeka Svjetsko prvenstvo, a koje je pak samo uvod u još naporniju i uzbudljiviju 2024. godinu. Super Final ili završni turnir Svjetskog kupa u Los Angelesu će biti i još jači turnir nego Svjetsko prvenstvo, kazao je Perica Bukić.

 – Ovo je sjajna prilika da nam cijela reprezentacija bude jedno malo duže vrijeme na okupu. Ja doduše kao trener više volim dugotrajnije pripreme, ali nije niti ovo loše, dapače. Nećemo se opterećivati mjestom koje ćemo osvojiti, uostalom ne dijele se ovdje ni zlata, ni srebra, niti bronce, ali cilj postoji, a on je odigrati turnir što je bolje moguće, rekao je Ivica Tucak.

 – Motiva i dobre atmosfere nikad ne nedostaje kada je reprezentacija u pitanju. Zato mi je drago da smo s okupili i ovo je dobra prilika poraditi najviše na nama, na našoj igri, bolje se uigrati, smatra Ivan Krapić.

– Ono prvo što je novo su, osim izmijenjenih pravila, nove lopte. Ima nekih razlika jasno, ali do Svjetskog prvenstva ćemo se priviknuti svi. Najveća razlika koju ja kao vratar primjećujem je da se lopta puno snažnije odnosno više odbija, odskače od dodira s vodom. Kao što sam rekao, naviknuo ćemo se, kazao je Marko Bijač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.