Volvo Kup: Hrvatski vaterpolisti poraženi od Mađarske u susretu drugog kola

Subota, 14. veljače 2015. 20:26 Napisao/la  SC

Susret 2. kola: Mađarska - Hrvatska 9:6 (2:0, 3:2, 2:2, 2:2). Mađari su do poluvremena stekli prednost koju Barakude nisu mogle sustići

Volvo Kup - 2. kolo

MAĐARSKA - HRVATSKA 9:6 (2:0, 3:2, 2:2, 2:2)

Bazen Laky Karoly, Budimpešta. Gledatelja 1000.

Suci: Colominas (Španjolska) i Terpenka (Kanada)

MAĐARSKA: At. Decker, Angyal, Madaras, Erdélyi, Vámos 1, Manhercz, Ad. Decker, Szivós 1, Salamon 3, Varga 2, Bedő, Német 2, Nagy

HRVATSKA: Pavić, Macan, Visković, Lončar 1, Joković 2, Buljubašić, Goreta, Bušlje, Sukno 2, Dobud 1, Obradović, Bijač

Igrač više: Mađarska 9 (5) Hrvatska 12 (3)

Peterci: Mađarska 0 (0) Hrvatska 1 (0)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u najiščekivanijem susretu ovogidšnjeg izdanja Volvo Kupa u Budimpešti. Na turniru na kojem sudjeluju i reprezentcije Kandae i SAD-a, ogled dvaju vaterpolskih velesila pobudio je najviše zanimanja. Mađari su ga otvorili s prednosti od 2:0 nakon prve četvrtine golovima Ferenca Salamona. Prednost je povećao Nemet u 10. minuti, hrvatska je reprezentacja do prvog pogotka stigla tek nakon dvanaest minuta igre. Pogodio je tada Joković za 3:1. Već u sljedećem napadu Denes Varga podiže na 4:1, isti je igrač u 15. minuti zabio za prednost Mađara od četiri pogotka. Konačan rezultat prvog dijela (5:2) postavio je Sandro Sukno.

Do kraja susreta dvije su četvrtine završile neodlučeno, Barakude nisu imale mogućnosti za priključak pred tisuću navijača domaće vrste. Joković je smanjio na 5:3, no brzo su ga poništili Salamon i Vamos. Sukno je postigao novi pogodak za 7:4. Posljednjih osam minuta također je proteklo u razmjenjivanju pogodaka. Lončar i Dobud zabijali su za Hrvatsku, a Szivos i Nemet za domaćina.

Barakude će u nedjelju ujutro odmjeriti snage s reprezentacijom SAD-a, nakon čega će uslijediti povratak u Zagreb na drugu fazu priprema uoči obveza u Svjetskoj ligi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.