Volvo Cup: Hrvatski vaterpolisti u Budimpešti bruse formu za utakmicu Svjetske lige

Utorak, 10. veljače 2015. 11:06 Napisao/la  SC

Hrvatska u Svjetskoj ligi igra protiv Turske

Hrvatska vaterpolo reprezentacija sudjeluju na Volvo kupu, koji se u Budimpešti igra od 13. do 15. veljače. Uz domaćina Mađarsku, na turniru su protivnici reprezentacije Kanade i SAD-a.

- Ovaj turnir je davno planiran. Prava je prilika da budemo prije svega zajedno, da iskoristimo turnir i vrijeme nakon njega za dodatno uigravanje. Sam rezultat nije u prvom planu, no uvijek idemo na pobjedu i što bolji plasman, kaže izbornik Ivica Tucak.

Nakon turnira u Budimpešti, reprezentacija će na pripremama u Zagrebu provesti nekoliko dana prije odlaska u Istanbul, gdje ih 20. veljače očekuje utakmica Svjetske lige protiv Turske.

- Za sada je situacija u Svjetskoj ligi više nego dobra. U svakoj sljedećoj utakmici pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat. Naš cilj je plasman na Superfinale te što bolji rezultat na njemu, jer pobjednik stječe pravo direktnog plasmana u Rio 2016, govori Tucak.

U Budimpeštu putuju: Josip Pavić, Marko Bijač, Nikša Dobud, Luka Lončar, Ivan Buljubašić, Andro Bušlje, Damir Burić, Marko Macan, Maro Joković, Paulo Obradović, Sandro Sukno, Ante Visković, Petar Muslim i Ante Vukičević, dok će se reprezentaciji na pripremama u Zagrebu priključiti Luka Bukić, koji trenutno sanira ozljedu.