Volvo Cup: Hrvatski vaterpolisti u Budimpešti bruse formu za utakmicu Svjetske lige

Utorak, 10. veljače 2015. 11:06 Napisao/la  SC

Hrvatska u Svjetskoj ligi igra protiv Turske

Hrvatska vaterpolo reprezentacija sudjeluju na Volvo kupu, koji se u Budimpešti igra od 13. do 15. veljače. Uz domaćina Mađarsku, na turniru su protivnici reprezentacije Kanade i SAD-a.

- Ovaj turnir je davno planiran. Prava je prilika da budemo prije svega zajedno, da iskoristimo turnir i vrijeme nakon njega za dodatno uigravanje. Sam rezultat nije u prvom planu, no uvijek idemo na pobjedu i što bolji plasman, kaže izbornik Ivica Tucak.

Nakon turnira u Budimpešti, reprezentacija će na pripremama u Zagrebu provesti nekoliko dana prije odlaska u Istanbul, gdje ih 20. veljače očekuje utakmica Svjetske lige protiv Turske.

- Za sada je situacija u Svjetskoj ligi više nego dobra. U svakoj sljedećoj utakmici pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat. Naš cilj je plasman na Superfinale te što bolji rezultat na njemu, jer pobjednik stječe pravo direktnog plasmana u Rio 2016, govori Tucak.

U Budimpeštu putuju: Josip Pavić, Marko Bijač, Nikša Dobud, Luka Lončar, Ivan Buljubašić, Andro Bušlje, Damir Burić, Marko Macan, Maro Joković, Paulo Obradović, Sandro Sukno, Ante Visković, Petar Muslim i Ante Vukičević, dok će se reprezentaciji na pripremama u Zagrebu priključiti Luka Bukić, koji trenutno sanira ozljedu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.