Vaterpolski četveroboj: Hrvatska u Zagrebu igra protiv Rusije, Italije i Španjolske

Srijeda, 18. lipnja 2014. 18:19 Napisao/la  SC

Turnir se igra od 20. do 22. lipnja

Hrvatska vaterpolska reprezentacija spremno dočekuje početak B.net kupa, koji se ovog vikenda igra u Zagrebu.  Reprezentacije Italije, Rusije i Španjolske odmjerit će snage s hrvatskim olimpijcima uoči odlaska na predstojeće Europsko prvenstvo u Budimpešti. Otvoreni bazen na Savi opet će ljubiteljima najtrofejnijeg hrvatskog sporta pružiti ugodno gledanje ponajboljih europskih vaterpolista.

- U tri dana vikenda u Zagrebu očekuje nas jak turnir, s vrlo ozbiljnim protivnicima. Naporno se pripremamo, a utakmice B.net kupa dat će nam jasniju sliku o stanju igrača. Imperativ na nadolazećem Europskom prvenstvu je da Hrvatska igra što bolji vaterpolo, čime ćemo automatski biti konkurentni za medalju, izjavio je izbornik Ivica Tucak

Barakude će u tri dana, od 20. do 22. lipnja, odmjeriti snage s reprezentacijama Italije, Španjolske i Rusije i to na otvorenom bazenu Mladosti na Savi. Utakmice hrvatske reprezentacije započinju svake večeri od petka do nedjelje u 19.30 sati.

- Atmosfera u momčadi je kao i svake godine odlična, radi se vrhunski, nitko se ne štedi ni u teretani niti u bazenu. Svjesni smo da nemamo baš puno vremena do Europskog prvenstva i da svi moramo zapeti kako bismo nadoknadili za igrače koji nam fale. Siguran sam da će nam se naporan rad isplatiti. Bliže je doći do Budimpešte nego do Brazila, stoga se nadamo da će nas navijači doći podržati na Euru u Budimpešti, izjavio je uvijek dobro raspoložen kapetan Josip Pavić.

Za igru na B.net kupu u Zagrebu u igri su golmani Josip Pavić, Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Nikša Dobud, Franko Geratović i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Kristijan Milaković, Andro Bušlje i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Ivan Domagoj Zović, Antonio Buha, Maro Joković, Luka Bukić i Duje Živković.

Raspored utakmica 

Petak, 20.06.2014.
Hrvatska - Rusija, u 19.30 sati  / Španjolska – Italija, u 21 sat

Subota, 21.06.2014.
Hrvatska – Italija, u 19.30 sati / Španjolska – Rusija, u 21 sat

Nedjelja, 22.06.2014.
Hrvatska – Španjolska, u 19.30 sati  / Rusija – Italija, u 21 sat