U-20 SP: Hrvatski vaterpolisti osvojili srebro, Italija pobijedila u finalu

Nedjelja, 18. kolovoza 2013. 21:13 Napisao/la  SC

Finale: Italija - Hrvatska 10:7

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na FINA Svjetskom prvenstvu U-20 koje se igralo u mađarskom gradu Szombathelyju. Izabranici Vjekoslava Kobeščaka u današnjem su finalu izgubili od reprezentacije Italije 7:10.

 

- Ovu medalju smatramo velikim uspjehom. Bio je ovo jedan zaista teški turnir. U druge dvije četvrtine današnje utakmice smo pali, Italija je dokazala da je trenutno najbolja momčad u svijetu, a mi smo druga najbolja momčad. Ponosan sam na dečke, igrali su i ponašali se primjereno is sve što smo tražili od njih su vrhusnki odradili. Ovdje ima nekoliko mladića koji bi se mogli naći u seniorskoj repreznetaciji jednog dana. Velike zahvale stožeru Zoretić i Bobić, te savezu. Ovo je veliki uspjeh hrvatskog vaterpola, izjavio je izbornik Vjekoslav Kobeščak.

Srebrnu medalju su osvojili: Ivan Marcelić, Luka Bukić, Marko Macan, Antun Goreta, Loren Fatović, Marino Čagalj, Luka Lozina, Antonio Buha, Ante Visković, Ivan Živković, Ante Vukičević, Andrija Bašić i Andro Gagulić. Izbornik reprezentacije je Vjekoslav Kobeščak, pomoćni trener Miho Bobić, kondicijski trener Dajana Zoretić te fizioterapeut Filip Borković.

- Srebrna medalja je odličan rezultat. Trudili smo se, dali smo sve od sebe, nemamo si što zamjeriti. Igrali smo svom snagom, no danas Talijanima treba priznat da su bili bolji. Drugi put ćemo ih sigurno pobjediti. Sada slijedi nekoliko dana zasluženog odmora, izjavio je reprezentativac Ivan Marcelić.