Svjetski kup: Hrvatski vaterpolisti pobijedili SAD i osvojili treće mjesto

Nedjelja, 24. kolovoza 2014. 12:33 Napisao/la  SC

Utakmica za 3. mjesto: Hrvatska - SAD 8:6. - Ovo je zaista veliki uspjeh s obzirom na pomlađenu reprezentaciju s kojom smo došli na Svjetski kup, rekao je izbornik Ivica Tucak

Hrvatska vaterpolo reprezentacija osvojila je brončanu medalju na FINA Svjetskom kupu, koji se igrao u Almatyu u Kazahstanu, pobjedivši reprezentaciju SAD-a rezultatom 8:6. Iako je u punom sastavu, reprezentacija SAD-a nije imala šanse protiv razigrane Hrvatske. Tri gola za Hrvatsku su postigli Ivan Milaković i Luka Bukić, dok su po jedan pogodak postigli Ante Vukičević i Kristijan Milaković.

- Ovo je zaista veliki uspjeh s obzirom na pomlađenu reprezentaciju s kojom smo došli na Svjetski kup. Odigrali smo utakmicu na perfektan način i sve čestitke igračima i stožeru, izjavio je izbornik Ivica Tucak.
 
Za Hrvatsku reprezentaciju na FINA Svjetskom kupu brončanu su medalju osvojili: golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, Ivan Buljubašić, Kristijan Milaković, Ivan Milaković, Marino Divković, Marko Macan, Duje Živković, Ante Visković, Luka Bukić, Anđelo Šetka, Ante Vukičević i Petar Muslim.

- Drago nam je što smo osvojili brončanu medalju. Bila je ovo teška utakmica i iznimno naporan turnir. Ovo je novi veliki uspjeh hrvatskog vaterpola. Zahvaljujem svim navijačima, čije su nas poruke podrške zaista obradovale, izjavio je Luka Bukić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.