Svjetski kup: Hrvatski vaterpolist nadigrali Niozemsku i ostali bez Xavija Garcije

Srijeda, 11. siječnja 2017. 15:50 Napisao/la  SC

Utakmica 3. kola:  Nizozemska - Hrvatska 7:18

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u Eindhovenu je pobijedila  Nizozemsku rezultatom 18:7 (1:4, 0:5, 2:5, 4:4) u trećoj utakmici Svjetskog kupa.

Pred 2000 Hrvatska je do odmora stekla prednost od čak 9:1, nikakve neizvjesnosti nije bilo.

- Izuzetno dobro odigrana utakmica s naše strane, maksimalno koncentrirano u obrani, u napadu strahovito puno lijepih golova koji su proizašli iz čvrste i agresivne obrane. Jedino smo na kraju, zadnje 3-4 minute popustili u koncentraciji, ali jedna zaista odlično odigrana utakmica i upisani bodovi koje smo nekako i ranije očekivali - da će pobjeda završiti na našoj strani. Jedino što nas malo remeti je nažalost ta ozljeda Xavija Garcije, već nakon skoro pa niti prve četvrtine došlo je do njegove ozljede i prema prvim nalazima ustanovljeno je puknuće metakarpalne kosti na desnoj ruci, rekao je izbornik reprezentacije Ivica Tucak.  

 Anđelo Šetka postigao je 6 golova, Luka Bukić postigao je 3, te Sandro Sukno, Javier Garcia Gadea i Loren Fatović po 2 pogotka.
 
U sljedećem kolu 14. veljače Hrvatska u gostima igra protiv Grčke, koja je u drugom susretu  skupine svladala Francuze rezultatom 16:7.

HRVATSKA: Marko Bijač, Marko Macan, Kristijan Milaković, Luka Lončar, Marino Čagalj, Luka Bukić, Luka Lozina, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Loren Fatović, Anđelo Šetka, Javier Garcia Gadea, Ivan Marcelić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.