SVJETSKA LIGA

Vaterpolisti igraju protiv Grčke i Crne Gore

Ponedjeljak, 28. siječnja 2013. 15:57 Napisao/la  SC

Momčad je spremna i drago nam je da se u nju vratio i Maro Joković, kaže Tucak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija spremna je za dvije vrlo važne gostujuće utakmice FINA Svjetske lige. Nakon odrađenih priprema u australskom Perthu, zlatni vaterpolisti u utorak putuju na prvo ovotjedno gostovanje u Atenu, gdje ih dočekuje vrlo neugodna reprezentacija Grčke.

- Pripreme u Australiji iskoristili smo na najbolji mogući način. Vrlo dobar rad i treninzi pomogli su zbližavanju unutar momčadi. Spremni putujemo na dva vrlo zahtjevna gostovanja u Grčku i Crnu Goru. Momčad je spremna i drago nam je da se u nju vratio i Maro Joković. Idemo na obje pobjede i to nam je u ovom trenutku najvažnije, kaže izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

Putnici za Grčku
Josip Pavić, Luka Lončar, Fran Paškvalin, Pavao Marković, Maro Joković, Ivan Buljubašić, Petar Muslim, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Nikša Dobud, Anđelo Šetka, Paulo Obradović i Marko Bijač

Na finalni turnir FINA Svjetske lige odlazi najbolje plasirana momčad iz skupine, a Hrvatska očekuje pobjede u ovotjednim gostovanjima. U srijedu u 18 sati po lokalnom vremenu igraju protiv Grčke, dok krajem tjedna gostuju u Kotoru kod starog rivala, momčadi Crne Gore.

 

- Reprezentacija je u odličnom stanju. Sedmodnevne pripreme bile su pun pogodak, dobro smo se pripremili za nadolazeće izazove i očekujem pobjede, kaže kapetan reprezentacije Josip Pavić uoči odlasku u Atenu, dok je dokapetan Nikša Dobud dodao:

 - Grčka reprezentacija je pomlađena i na domaćem su terenu vrlo neugodni. Crna Gora je isto tako jako dobra, naročito na domaćem terenu i neće biti lako, no očekujem da možemo pobjediti na obje utakmice, govori Dobud. 

 

Završne pripreme pred odlazak u Grčku reprezentacija je obavila u Zagrebu.

Fotogalerija: Daniel Kasap/Pixsell


 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.