Svjetska liga: Talijani odnijeli bodove iz Dubrovnika preplivavši Barakude u završnoj dionici

Utorak, 01. prosinca 2015. 19:31 Napisao/la  P. M.

Skupina C, 3. kolo: Hrvatska - Italija 8:9 (2:3, 3:1, 2:2, 1:3). 

Svjetska liga vaterpolista - skupina C, 3. kolo

HRVATSKA - ITALIJA 8:9 (2:3, 3:1, 2:2, 1:3)

Bazen u Gružu. Gledatelja 400

Suci: Sergej Naumov (Rusija) i Jaume Teixido (Španjolska). Delegat: Aleksandar Šoštar (Srbija)

HRVATSKA: Pavić, Burić 2, Petković, Lončar, Joković, Bukić 1, Muslim 1, Bušlje, Sukno 3 (1), Pavlović, Paškvalin, Obradović 1, Bijač

ITALIJA: Tempesti, Di Fulvio 2, Gitto 1, Figlioli, Giorgetti, Fondelli 1, Giacoppo, Bini 1, Presciutti 3, Bodegas, Aicardi 1, Baraldi, Del Lungo

Igrač više: Hrvatska 10 (6) Italija 10 (3)

Peterci: Hrvatska 1 (1) Italija 0 (0)

Tri isključenja: Bukić (19), Joković (22), Petković (25)

Nakon pobjeda nad Turskom u Šibeniku odnosno Rusiijom u Zadru hrvatska je vaterpolska reprezentacija poražena u susretu 3. kola Svjetske lige protiv Italije u Dubrovniku rezultatom 8:9. Iako su Barakude pogotkom Sandra Sukna u 27. minuti otišle na prednost od 8:6, mreža proslavljenog talijanskog vratara Stefana Tempestija nije se tresla do kraja susreta. Talijani su s tri gola u posljednje četiri minute utakmice napravili veliki podvig i na polovici puta kroz skupinu C stigli vrlo blizu Superfinala Svjetske lige.

{jb_blackbox-right}Tucak ipak na klupi
Iako je na dan uoči utakmice izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak imao smrtni slučaj u obitelji ipak je vodio svoju momčad na susretu u Dubrovniku. U ponedjeljak je uz Mara Jokovića pred novinare izašao pomoćnik izbornika Ivan Asić, no Tucak je ipak smogao snage sjesti na klupu.{/jb_blackbox-right}

Sve konce u svojim rukama kroz veći dio utakmice imao je sastav Ivice Tucka. Služio je hrvatsku reprezentaciju i igrač više do samog kraja, padali su golovi iz različitih pozicija, išlo se u inat činjenicama. A one su nalagale da je već u 19. minuti iz bazena morao Luka Bukić zbog tri isključenja. Nakon njega u pravilnim su intervalima od tri minute zbog istog razloga izlazili Maro Joković i Antonio Petković. Sa osam igrača u rotaciji teško se moglo iznijeti četvrtu četvrtinu, a kada se na sve hrvatske nedaće još doda šesnaest obrana Stefana Tempestija na talijanskim vratima, situacija postaje lakša za opisivanje.

Jedino vodstvo do završnice susreta Talijani su imali kod 2:3 u šestoj minuti susreta kada je Fondelli pogodio nakon isključenja Petkovića. Hrvatska je vodila u dva navrata, prvo već nakon 48 sekundi igre kada pogađa Sukno, a onda i po isteku treće minute kada Burić sjajno gađa preko glave Tempestija nakon uplivavanja na poziciju centra. Do šeste minute dva je puta iz velike udaljenosti u igri kompletnih sastava pogađao Di Fulvio.

Do kraja desete minute dubrovački dvojac Obradović-Sukno preokreće rezultat na 4:3. Prvospomenuti koristi isključenje Gitta, drugi se pak nanovo upisuje u strijelce iz kaznenog udarca kojeg je skrivio naturalizirani Francuz u talijanskim redovima Bodegas. Do poluvremena za Talijane najprije zabija njihov centar Aicardi na dodavanje Figliolija, a onda i Petar Muslim u završnoj akciji hrvatske reprezentacije u prvom poluvremenu.

U 17. minuti Luka Bukić sjajno koristi svoju poziciju lijevog krila i zabija u bliži Tempestijev kut za 6:4. Bilo je to tada prvo odvajanje neke momčadi na prednost od dva gola razlike, no ono nije značilo da utakmica ulazi u mirnije vode. Naprotiv, devetnaesta je minuta označila početak hrvatskih problema. Nakon trećeg isključenja Bukića pogađa Presciutti, a Hrvatska drugim golom Burića još samo jednom kroz treći period ima izraženu prednost (7:5).

Posljednja minuta treće četvrtine iznjedrila je minutu odmora za talijansku momčad. Nakon nje snage Alessandra Campagne izašle su dodatno motivirane pa je Bini zabio nakon novog isključenja Petkovića. Posljednji hrvatski pogodak na utakmici zabio je Sukno, nakon njega uslijedila su tri talijanska uz dvije pogođene vratnice hrvatskih vaterpolista. Talijani su, iako sa samo tri iskorištena igrača više uspjeli doći do bodova pred inače otužno praznim tribinama u Dubrovniku.

Naredne tri utakmice u skupini hrvatska će reprezentacija igrati na gostovanjima. Posljednje kolo i susret s Italijom odredit će putnika na završnicu ovosezonskog izdanja Svjetske lige.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.