SVJETSKA LIGA U VATERPOLU

Hrvatska u Zagrebu dočekuju Grčku

Petak, 06. prosinca 2013. 10:37 Napisao/la  SC

Josip Pavić i Maro Joković propuštaju prvu utakmicu koja se igra u utorak

Sve je spremno za novu uzbudljivu sezonu hrvatske vaterpolske reprezentacije! U utorak, 10. prosinca, u 20 sati na bazenu Mladost u Zagrebu igra se prva utakmica FINA Svjetske lige protiv jake momčadi Grčke. Aktualni olimpijski pobjednici okupit će se u Zagrebu u nedjelju po završetku klupskih natjecanja Triglav Jadranske vaterpolske lige, a početak bogate i uzbudljive sezone željno isčekuju.

- Igranje za reprezentaciju uvijek nas posebno veseli, pogotovo kada je riječ o domaćoj utakmici. Pred nama je nova sezona, željni smo novih pobjeda i nadamo se da će prva biti upravo ovdje u Zagrebu. U daljnji tijek natjecanja Svjetske lige prolazi samo prvi u skupini i zato moramo pobijediti, a uz pomoć naših vjernih navijača to će biti puno lakše, izjavio je kapetan hrvatske reprezentacije Nikša Dobud.

Hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji u sezoni 2013/14. osim natjecanja FINA Svjetske lige, gdje nas osim s reprezenatcijom Grčke očekuje i sraz sa Mađarima, slijede i LEN Europsko prvenstvo koje se igra u Mađarskoj te FINA Svjetski kup koji se igra u Kazakhstanu. Prve ovosezonske izazove propustit će prvi golman reprezentacije Josip Pavić te Maro Joković koji se zbog nedavnih ozlijeda i operacija neće pridružiti momčadi u bazenu.

- Zbog ozljeda u utorak nećemo zaigrati u punom sastavu. Grčka je stvarno dobar i težak protivnik i morat ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Sretni smo što je prva utakmica na domaćem terenu i nadam se da ćemo uz pune tribine i podršku naših navijača uspjeti doći do puna tri boda, izjavio je reprezentativac Sandro Sukno.

Za Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju za prvu utakmicu protiv Grčke pozvani su: golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Nikša Dobud, Ivan Krapić i Luka Lončar, bekovi Andro Bušlje, Ivan Buljubašić i Ivan Milaković, vanjski igrači Anđelo Šetka, Duje Živković, Sandro Sukno, Luka Bukić, Paulo Obradović, Ante Visković, Ante Vukičević i Petar Muslim. Stručni stožer, uz izbornika Ivicu Tucka, čine pomoćni trener Ivan Asić, kondicijski trener Pero Kuterovac i fizioterapeut Damir Luketić.

Ulaznice za utakmicu Hrvatska - Grčka mogu se po cijeni od 30 kuna kupiti u sustavu Ulaznice.hr ili na blagajni bazena Mladosti sat vremena prije početka utakmice. Gledatelje na bazenima Mladosti očekuju brojna iznenađenja, a najveća hrvatska drogerija KOZMO za najsretnije je pripremila vrijedne nagrade.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.