SVJETSKA LIGA

Hrvatska protiv Crne Gore, Italije, Turske i Francuske

Utorak, 07. listopada 2014. 13:56 Napisao/la  SC

Barakude s Italijom i Crnom Gorom, novi obračuni Rusa i Srba te Mađara i Grka

U kući svjetskog vaterpola održan je ždrijeb Svjetske lige za sezonu 2014./2015. koja će kulminirati velikim finalom u talijanskom Bergamu od 23. do 28. lipnja sljedeće godine. Hrvatska reprezentacija ponovno je dobila izrazito tešku skupinu u kojoj će igrati s još četiri momčadi. Dvije skupine broje po četiri, dok ona u kojoj je Hrvatska ima pet članova, iz razloga što Talijani, kao domaćini superfinala imaju garantirano mjesto na završnici. 

Barakude u skupini C uz Talijane za protivnike imaju Crnu Goru, Tursku i Francusku. Izabranici Ranka Perovića stajali su na putu hrvatskoj reprezentaciji na putu do završnice prije dvije sezone, dok su se s Francuzima naši vaterpolisti susreli na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Budimpešti. Turska će sasvim sigurno u hrvatskom taboru biti označena kao velika nepoznanica, reprezentacija je to u kojoj igra Jugov vaterpolist Josip Šutalo. 

U ostalim skupinama valja izdvojiti ponovne međusobne duele Mađarske i Grčke te Srbije i Rusije. Ove bi sezone trebala biti testirana i nova pravila koja uključuju povratak na duljinu terena od dvadeset i pet metara . Pobjednik ovosezonskog superfinala osigurat će nastup na Olimpijskim Igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

Ždrijeb preliminarne faze Svjetske lige:

Skupina A: Mađarska, Grčka, Rumunjska, Slovačka
Skupina B: Srbija, Rusija, Njemačka, Španjolska
Skupina C: Crna Gora, Italija, Hrvatska, Turska, Francuska

Raspored:
1. kolo: 18. studenog
2. kolo 9. prosinca
3. kolo: 20. siječnja 2015.
4. kolo: 17. veljače 2015.
5. kolo: 17. ožujka 2015.
6. kolo: 14. travnja 2015.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.