Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti u petak protiv Crne Gore igraju u Budvi

Četvrtak, 19. ožujka 2015. 13:50 Napisao/la  SC

Ostvarili smo naš silj i osigurali Superfinale Svjetske lige. No, u Crnoj Gori također se nadamo dobrom rezultatu, kaže izbornik Tucak


Hrvatska vaterpolska reprezentacija osigurala je nastup na finalnom turniru ovosezonske FINA Svjetske lige, koji se u talijanskom Bergamu održava od 23. do 28. lipnja 2015. Nakon pobjede nad Francuskom u Varaždinu, Hrvatsku u petak očekuje nova utakmica u Budvi, gdje će odmjeriti snage protiv Crne Gore.

- Ostvarili smo naš silj i osigurali Superfinale Svjetske lige. No, u Crnoj Gori također se nadamo dobrom rezultatu. S obzirom na ozljedu Obradovića i puštanje Buljubašića, koji čeka prinovu u obitelji, nećemo ništa riskirati i igrat ćemo najbolje što možemo, izjavio je izbornik Hrvatske Ivica Tucak.

Hrvatska reprezentacija vodeća je u Skupini C, posljednjom pobjedom osigurali dovoljan broj bodova za finalnu borbu za pobjednika ovogodišnje Svjetske lige, koji će se izravno plasirati na Olimpijske igre Rio 2016.

- Iako ima nekoliko ozljeđenih igrača u našoj momčadi, vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat. Crna Gora je u punom sastavu i sigurno će biti vrlo teško, pogotovo jer dolazimo na njihov teren, no u svakom slučaju dat ćemo sve od sebe, izjavio je golman Marko Bijač.

Za Hrvatsku protiv Crne Gore igraju: Marko Bijač, Josip Pavić, Nikša Dobud, Luka Lončar, Marino Čagalj, Damir Burić, Maro Joković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Ante Vukičević, Marko Macan, Antonio Petković i Luka Bukić.

Posljednju utakmicu ovosezonske Svjetske lige Hrvatska igra protiv Italije u Splitu, 14. travnja 2015.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.