Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti svladali Italiju u Torinu i stigli na korak do završnog turnira

Utorak, 20. siječnja 2015. 21:35 Napisao/la  SC

Skupina C, 4. kolo: Italija - Hrvatska 7:8 (2:3, 2:2, 1:2, 2:1). Pobjedom u Torinu hrvatska je vaterpolska reprezentacija došla na korak do plasmana na završni turnir Svjetske lige

Svjetska liga vaterpolista - Skupina C, 4. kolo

ITALIJA - HRVATSKA 7:8 (2:3, 2:2, 1:2, 2:1)

Palazzo del Nuoto, Torino. Gledatelja 1.500

Suci: Ernest Inesta (Španjolska) i Radu Matache (Rumunjska). Delegat: Gianni Lonzi (Italija)

ITALIJA: Tempesti (9 obrana), Di Fulvio 1, Velotto, Figlioli 1, Iodice, Fondelli, Giacoppo 1, Gallo 2 (1), Figari, Luongo 1, Bruni 1, Gitto, Del Lungo

HRVATSKA: Pavić (11 obrana), Burić 3, Bošković 1 (1), Lončar, Joković 1, Buljubašić, Muslim, Bušlje, Sukno 3 (1), Dobud, Bukić, Buha, Bijač

Igrač više: Italija 11 (3) Hrvatska 9 (2)

Peterci: Italija 1 (1) Hrvatska 2 (2)

Tri isključenja: Dobud (31)

Rezultatom 8:7 hrvatska je vaterpolska reprezentacija slavila ovoga utorka. Četvrto kolo Svjetske lige Barakudama je donijelo okršaj u Torinu protiv reprezentacije koja se kao domaćin završnog turnira ondje već plasirala. Omogučilo je to izabranicima Alessandra Campagne odigrati u probnom tonu utakmicu koja je bila izrazito natjecateljska. Kako i ne bi, Italija i Hrvatska kroz bližu i dalju povijest odigrali su toliko velikih utakmica. Iako u sastavu Italije nije bilo Giorgettija, Felluga i Aicardija popularni Setebello priuštio je Hrvatskoj dosta problema u Torinu, no Barakude su utakmicu uspjele pobjediti i tako osvojiti dvanaesti bod u skupini C. Po tri pogotka Sukna i Burića te jedanaest obrana Pavića usmjerile su utakmicu na mlin gostiju.

{jb_blackbox-right}Skupina C, 4. kolo
Italija - Hrvatska 7:8
Crna Gora - Turska 15:4
Poredak: Hrvatska 12, Italija 5, Crna Gora 4, Turska i Francuska bez bodova{/jb_blackbox-right}

Poveli su Talijani već nakon četrdeset i dvije sekunde golom Figliolija, taman kada je u igru nakon isključenja ulazio Joković. Tek je dvanaest sekundi igre moralo proći ad bi Sandro Sukno postigao svoje prvi pogodak u utakmici. Brzo je napadač Primoraj uzvratio, probio Tempestija za izjednačenje. Nakon što je u sljedećem napadu promašio, a Gallo pogodio Muslimov blok Hrvatska je povela. Burić se izdvojio na drugom centru i pogodio za 1:2. Talijani su se na početku postavili izrazito čvrsto u zoni pred Tempestijem, Barakude su odgovarale šutevima izvana. Novo vodstvo Hrvatske dogodilo se u sedmoj minuti kada Bošković realizira peterac.

Prvo je poluvrijeme obilježio maestralan učinak kapetana i vratara Josipa Pavića. Osam njegovih obrana zaustavilo je talijanske nakane za vodstvom, obranio je Pavić i kontru u 14. minuti koju nije uspio realizirati Luongo. Još dvije takve kontre realizirali su Talijani u daljnejm tijeku utakmice. Nakon Boškovića svoj je peterac realizirao i Sukno (2:4). Dogodilo se tada, u desetoj minuti susreta nekoliko prilika za odlazak na tri pogotka viška, no Barakude nisu uspijevale iskoristiti niti igrača više, niti progurati loptu na centra Dobuda koji je uglavnom radio kontrafaulove. Izbrojeno mu ih je šest u prvom dijelu. Pogotke su do poluvremena izmijenili Bruni i Sukno, treći je svoj pogodak postigao iz kontre. Pogodio je i Gallo za smanjenje na 4:5 pred poluvrijeme, Pavić se s druge strane istaknuo obranom spomenute kontre, ali i s još dvije obranjene lopte Fondelliju na vanjskom šutu.

Kapital s poluvremena bio je dovoljan Barakudama za konačno slavlje. Iako igrač više nikako nije funkcionirao Burić je nastavio gađati izvana. Najprije mu je ušla 'žabica' za 4:6 u devetnaestoj minuti, nakon čega je u posljednjoj sekundi treće četvrtine ponovno postavio na dva pogotka hrvatske prednosti. Jedini strijelac za Setebello u trećem periodu bio je Luongo. Četvrti je pak period obilovao grubostima, isključenje je zbog protesta zaradio i talijanski izbornik Campagna, ali i Dobud zbog tri prekršaja. Di Fulvio i Gallo iz peterca zabijali su za Italiju, Joković je bio autor posljednjeg pogotka za Hrvatsku kojim joj je osigurao nastavak sjajnog niza u Svjetskoj ligi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.