Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti potopili Tursku u Zadru, Hrvat jedini strijelac za goste

Srijeda, 27. ožujka 2013. 20:20 Napisao/la  SC

Skupina A Svjetske lige vaterpolista, 5. kolo: Hrvatska - Turska 20:1 (8:0, 7:0, 1:0, 4:1)

 

Skupina A Svjetske lige vaterpolista – 5. kolo

HRVATSKA - TURSKA 20:1 (8:0, 7:0, 1:0, 4:1)

Bazen SC Višnjik Gledatelja: 800

Suci: Attila Brosovzki (Rumunjska) i Zsolt Marjaz (Mađarska)

Igrač više: Hrvatska 5 (2), Turska: 2(0)

Peterci: Hrvatska 1 (1), Turska 1(0)

HRVATSKA: Bijač, Vukičević 1, Paškvalin 1, Krapić 3, Joković 1, D. Živković 2, Muslim 7, Bušlje, Sukno 3 (1), K. Milaković 1, Šetka 1, Macan, Selem.

TURSKA: Kilic, Atmaca, Biyik, Sonmez, Gunkut, Hatipoglu, Hantal, Gulenc, Gulec, Korolija, Piskin, Šutalo 1, Yenigun.

Hrvatski vaterpolisti održali su sat vaterpola nedoraslim Turcima na prepunom Višnjiku i slavili sa ogromnih 20:1 na prepunom zadarskom Višnjiku u susretu 5 kola Skupine A Svjetske lige vaterpolista.

Zanimljivo je da su sve pogotke postigli Hrvati, jer je jedini strijelac za goste bio Josip Šutalo kojega su Turci preimenovali u Arslana. Na turskoj je klupi također Hrvat Dragan Matutinović, a za njih igra i donedavni Srbin Mihajlo Korolija.

Bez obzira na sve navedeno i na sav uloženi novac u vaterpolo Turci nisu mogli niti blizu barakudama. Među izabranicima Ivice Tucka daleko najuvjerljiviju partiju pružio je Petar Muslim, član riječkog Primorja EB postigao je sedam pogodaka iz osam pokušaja.

Od osam hrvatskih pogodaka u prvih osam minuta igre samo jedan, onaj šesti nije postigao vaterpolist Primorja. Taj šesti pogodak bio je djelo Mladostaša Kristijana Milakovića, a ostali strijelci bili su triput Muslim, dvaput Krapić te Šetka i Sandro Sukno iz peterca.

I u drugoj dionici u kojoj su olimpijski pobjednici postigli sedam pogodaka samo jedan, onaj za 12:0 nije bio djelo Primorjaša, nego igrača Mladosti Duje Živkovića. Ostali strijelci bili su Paškvalin, Krapić, Sukno i tri puta Petar Muslim.

Treća četvrtina bila je najsiormašnija pogocima, točnije postignut je samo jedan, a strijelac je nakon minutu i 47 sekundi u  trećoj dionici za 16:0 bio Jugaš Maro Joković.

Nakon što su Petar Muslim i Duje Živković povisili na 18:0 sjajnim je udarcem Petra Juraja Selema matirao Josip Šutalo za 18:1 pet minuta prije kraja. Do kraja sata vaterpola u strijelce su se upisali Krapić i Vukičević za konačnih 20:1.

U subotu u 18 sati na Bazenima Kantrida u Rijeci Hrvatska ugošćuje Grčku u susretu koji bi trebao biti neizvjesniji i time zanimljiviji.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.