Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti potopili Njemačku u drugom kolu kvalifikacija

Srijeda, 17. siječnja 2018. 09:22 Napisao/la  SC
Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti potopili Njemačku u drugom kolu kvalifikacija

 Hrvatska vaterpolska reprezentacija u kvalifikacijama za završni turnir Svjetske lige pobijedila je Njemačku u Krefeldu rezultatom 13:4 (6:0, 3:0, 3:1, 1:2)

Nakon uvjerljive pobjede protiv Rusije kod kuće (14:4), uslijedila je još uvjerljivija pobjeda protiv Njemačke.

Hrvatska u Skupini B vod sa 6 bodova, Njemačka ima 3 boda, a Rusija je bez boda.

A kako je igrala hrvatska momčadu ukazuje podatak da je Njemačka prvi pogodak postignula dvije minute i 53 sekunde prije kraja treće četvrtine. Do tada rezultat 11:0 izgledao je ponižavajuće za domaćina:

- Odigrali smo još jednu u nizu vrhunsku utakmicu. Čestitam momcima. Treba nastaviti ovako. Utakmice protiv Rusije, sad i ova u Njemačkoj, pokazuju da smo na pravom putu. Imamo sustav igre u koji se uklapa i svaki igrač sa šireg popisa kandidata za reprezentaciju. Dakle, i ovakvi imamo igru koja ima glavu i rep. Sve izgleda više nego odlično. Naravno, daleko je Europsko prvenstvo, glavni cilj ove godine. Bit će još puno posla, ali, ponavljam, sve je bilo odlično, kazao je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska je uživala veliku podršku s tribina:

- Ne pamtim da smo ikad imali ovakvu podršku u jednoj gostujućoj utakmici. Više od pola mjesta na tribini su zauzeli naši navijači. Hvala im na tome. Vjerujem kako smo im se odužili odličnom predstavom, zahvalio se Tucak.

Do kraja kvalifikacija, samo pobjednik skupine ide na finalni turnir, Hrvatska je 13. veljače gost Rusije, a domaćin Njemačkoj 10. travnja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.