Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti nastavljaju natjecanje gostovanjem u Francuskoj

Nedjelja, 07. prosinca 2014. 21:38 Napisao  Patrik Mršnik

Montpellier (utorak, 19.30): Francuska - Hrvatska. Francuzi su ugodno iznenadili na ovoljetnom Euru, no kao takvi ne bi Hrvatskoj trebali predstavljati puno problema.

Tri tjedna nakon uspješnog starta u Zagrebu protiv Turske, hrvatske vaterpoliste u utorak od 19.30 čeka nova obveza u Svjetskoj ligi. Natjecanje je to koje za Barakude nosi osam kola ove sezone, budući da se nalaze u skupini C koja broji pet reprezentacija. Turci nisu predstavljali veći problem, ne bi to trebala činiti niti francuska vrsta s kojom su se izabranici Ivice Tucka ovog ljeta susreli na Europskom prvenstvu u Budimpešti. Iako iz te partije nije za izvući ništa dobro, piše se pobjeda od 14:11. Igras e na bazenu u Montpellieru, Francuzi će za ovu sezonu promijeniti gotovo sve bazene koje imaju na dispoziciji.

U prvom kolu sredinom studenog također su igrali kod kuće, Talijani su u Aix-en-Provenceu bili bolji s 15:9. Od trinaest pozvanih igrača za Svjetsku ligu samo jedan igra u inozemstvu. Radi se o polivaletnom Mehdiju Marzoukiju koji je prošle sezone iz Marseillea prešao u Mataro, klub iz predgrađa Barcelone. Iz Marseillea, redova francuskog prvaka dolazi čak šest igrača. Podatak je to vrijedan pažnje ako se zna da su se igrači Primorja i Mladosti susreli s njima ove jeseni u okviru drugog kvalifikacijskog kruga Lige prvaka odigranom u Zagrebu. Tri su igrača iz Nice, te po jedan iz Pays-d' Aixa, Strasbourga, spomenutog Matara te domaćina Montpelliera. U reprezentaciji je i naturalizirani Crnogorac Petar Tomašević, rodom iz Kotora, također član Marseillea.

Francuzi su ugodno iznenadili na ovoljetnom Euru, no kao takvi ne bi Hrvatskoj trebali predstavljati puno problema. Iako u sastavu Barakuda neće biti Anđela Šetke i Paula Obradovića, gostovanje na zapadu trebalo bi proći bezbolno. Sve će to biti uvertira za veliki obračun protiv Crne Gore, izravnog konkurenta Barakudama za plasman na završni turnir u talijanski Bergamo. Održat će se ta utakmica 29. prosinca na riječkoj Kantridi. Upravo zbog tog dvoboja, valjat će pogledati i dvoboj između Crne Gore i Italije koji će se istoga dana održati u Budvi.

Svjetska liga - skupina C, 2. kolo (9.12)

Budva (18): Crna Gora - Italija
Montpellier (19.30): Francuska - Hrvatska
Turska je slobodna

Poredak: Hrvatska i Italija 3, Crna Gora, Francuska i Turska bez bodova

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.