Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti bez poteškoća slavili u Francuskoj

Utorak, 09. prosinca 2014. 21:11 Napisao/la  SC

Skupina C, 2. kolo: Francuska - Hrvatska 7:14 (2:5, 0:4, 4:3, 1:2). Uz pobjedu u Montpellieru poklopio se i rezultat iz Budve gdje je Italija svladala Crnu Goru boljim izvođenjem peteraca

Svjetska liga - Skupina C, 2. kolo

FRANCUSKA - HRVATSKA 7:14 (2:5, 0:4, 4:3, 1:2)

Bazen Antigone, Montpellier. Gledatelja 300

Suci: Adrian Alexandrescu (Rumunjska) i Axel Bender (Njemačka). Delegat: Richard Papazian (Francuska)

FRANCUSKA: Garsau (7 obrana), Saudadier, Jablonski, Khasz, Nastran 1, Laversanne 1, Simon 1, Peisson 1, Marzouki 1, Bodegas 1, Tomašević, Camarasa, Noyon (1 obrana)

HRVATSKA: Pavić (4 obrane), Bukić 1, Bošković 2, Lončar, Joković 3 (2), Buljubašić, Muslim, Bušlje 2, Sukno 4 (1), Dobud 2, Vukičević, Macan, Bijač (3 obrane)

Igrač više: Francuska 9 (4) Hrvatska 9 (6)

Peterci: Francuska 0 (0) Hrvatska 3 (3)

Tri isključenja: Peisson (29)

Hrvatski vaterpolisti nisu imali nikakvih problema u susretu drugoga kola skupine C Svjetske lige. Nakon pobjede u Zagrebu protiv Turske na otvaranju, očekivalo se da će gostovanje na Antigoninom olimpijskom bazenu u Montpellieru donijeti nešto više poteškoća izabranicima Ivice Tucka. Pogotovo, uzme li se u obzir bitka u Budimpešti ovoga ljeta, u kojoj su Barakude teško svladale Francuze (14:11) u skupini Europskog prvenstva. No, bilo je teško samo do pete minute utakmice.

Skupina C, 2. kolo
Crna Gora - Italija 13:15 (nakon peteraca)
Francuska - Hrvatska 7:14
Poredak: Hrvatska 6, Italija 5, Crna Gora 1, Francuska i Turska bez bodova

Golovima Boškovića i Bušlje Hrvatska brzo vodi, smanjio je naturalizirani Slovenac Jure Nastran golom izvana. Nakon što je Bušlje ponovno precizan, za 2:3 pogađa Camarasa sa svoje centarske pozicije i uvodi blagi nemir u redove gostiju. Do kraja prve četvrtine Sukno je zabio iz peterca, a Joković izvana za 2:5. Do poluvremena Francuzi nisu zabijali, ali su zato to činili Sukno, i to dvaput te Dobud i Bošković za odlazak na nedostižnih plus sedam na poluvremenu (2:9).

Valjalo je stoga do kraja ogleda odraditi formalnost. Francuzi su pokušavali na sve načine, ulazilo je u trećoj četvrtini koju su i rezultatski dobili nakon blagog opuštanja izabranika Ivice Tucka. Dobud i Bukić te Joković iz peterca zabijali su u trećoj, Sukno je zabio u posljednjem periodu kao i Joković, ponovno iz najstrože kazne za 7:14. Francuzi su osjetili igru protiv olimpijskih pobjednika, isto će za dvadesetak dana moći i Crna Gora.

Izabranici Ranka Perovića su u Budvi poraženi od Italije rezultatom 13:15 nakon izvođenja peteraca. Nakon regularnog dijela bilo je 11.11, iako su domaćini sredinom druge četvrtine imali prednost od 5:1. Briljirao je na crnogorskim vratima golman Primorja Dejan Lazović sa 11 obrana, no u raspucavanju peteraca mjesto među vratnicama prepustio je Zdravku Radiću. Talijanski vratar Tempesti obranio je peterce Ivoviću i Darku Brguljanu te Italiji donio pobjedu vrijednu dva boda, a Crnoj Gori ostavio tek bod.

Porazom Crne Gore protiv Italije kojoj je zbog domaćinstva u Bergamu mjesto na Superfinalu Svjetske lige već osigurano Hrvatska je uoči međusobnog dvoboja protiv Crnogoraca već stekla veliku prednost na ljestvici.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.