Svjetska liga: Hrvatska vaterpolska reprezentacija u pomlađenom sastavu pobijedila Tursku

Utorak, 20. listopada 2015. 20:38 Napisao/la  SC

Hrvatska - Turska 19:6


Hrvatska vaterpolska reprezentacija, u pomlađenom sastavu, uvjerljivo je pobijedila reprezentaciju Turske u prvoj utakmici FINA Svjetske lige rezultatom 19:6. Čvrsta igra i dobra suradnja igrača na šibenskoj Crnici doprinjela je odličnom rezultatu, kojim su mladi odabranici Ivice Tucka pokazali kako Hrvatska može ozbiljno računati na njih.

Najbolji u hrvatskim redovima bili su s po tri pogotka Ante Vukičević, Marino Čagalj i Antonio Petković, po dva pogotka dali su Andrija Bašić, Fran Paškvalin i Loren Fatović dok su po jedan pogodak zabili Luka Lončar, Ivan Domagoj Zović, Antun Goreta i Rino Burić.

- Mogu reći da sam izuzetno zadovoljan ovom utakmicom. Mladi igrači odlično su igrali i pokazali da na njih u budućnosti možemo računati. Zadovoljan sam igrom, angažmanom i rezultatom; ponavljam, ovo je odlično odrađena utakmica i, što je najbitnije, potvrda da svakako imamo budućnost hrvatskog vaterpola.” – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

U utakmici s Turskom igrali su: golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, Luka Lončar, Fran Paškvalin, Marko Macan, Marin Čagalj, Rino Burić, Antonio Petković, Ivan Domagoj Zović, Ante Vukičević, Loren Fatović, Andrija Bašić i Antun Goreta.

- Očekivana pobjeda protiv Turske, odradili smo ovu utakmicu na najbolji mogući način. Bez obzira što smo bili u pomlađenom sastavu, mladići su pokazali da su tu u slučaju ozljeda i mislim da smo zaista zasluženo pobjedili, izjavio je kapetan za ovu utakmicu, Luka Lončar.

Hrvatska nakon utakmice s Turskom, 17. studenog u Zadru dočekuje reprezentaciju Rusije, dok 1. prosinca u Dubrovniku, na bazenu u Gružu, igramo protiv Italije - najtežeg protivnika u grupi C.

Grupe FINA Svjetske lige 2015/16.:

Grupa A - Mađarska, Grčka, Rumunjska, Gruzija
Grupa B - Srbija, Crna Gora, Španjolska, Francuska
Grupa C - Hrvatska, Italija, Rusija, Turska

Uz FINA Svjetsku ligu, ove nas sezone u siječnju očekuje Europsko prvenstvo u Beogradu te Olimpijske igre u Rio de Janeiru u kolovozu.

loading...