Svjetska liga: Hrvatska u sjajnoj atmosferi u Varaždinu svladala Francusku

Utorak, 17. ožujka 2015. 20:04 Napisao/la  SC

Skupina C, 7. kolo: Hrvatska - Francuska 15:9 (4:1, 3:3, 2:3, 6:2). 

Svjetska liga - skupina C, 7. kolo

HRVATSKA - FRANCUSKA 15:9 (4:1, 3:3, 2:3, 6:2)

Gradsko plivalište u Varaždinu. Gledatelja 550.

Suci: Mišković (Srbija) i Spiegel (Njemačka). Delegat: Ibern (Španjolska).

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković 1, Lončar 1, Joković 6 (3), Buljubašić, Bukić 1, Vukičević, Sukno 3 (1), Dobud 2, Šetka 1, Macan, Bijač (9 obrana).

FRANCUSKA: Garsau (11 obrana), Saudadier, Dino 1, Monneret 1, Blary 2, Vanpeperstrate, Peisson 1, Izdinsky 1, Marzouki, Laversanne 1, J. Nastran, Camarasa 2, Moriame.

Igrač više Hrvatska 12 (8), Francuska 5 (3)

Peterci: Hrvatska 6 (4), Francuska 1 (0)

Tri isključenja: Saudadier (29), Laversanne (32)

Hrvatski vaterpolisti upisali su i šestu pobjedu u okviru skupine C Svjetske lige. U Varaždinu su u lijepoj atmosferi svladali Francusku s 15:9. Ponovno su izabranici Ivice Tucka nastupili u nekompletnom sastavu. Nije u sastavu bilo ozlijeđenih Boškovića, Muslima i Bušlje, a na dan utakmice razbolio se i Paulo Obradović. Utakmica protiv Tricolora poslužila je Barakudama kao test uoči sraza s Crnom Gorom, koji je u Budvi na rasporedu u petak.

Najefikasniji hrvatski igrač u Varaždinu je bio Maro Joković sa šest zgoditaka. Hrvatska je na korak do osvajanja prvog mjesta u skupini, a konačni cilj i put na superfinale Svjetske lige u Bergamo (23. do 28. lipnja) moći će ispuniti već u petak od 20 sati kada u Budvi igra s Crnom Gorom. Izgledi sljedećeg protivnika hrvatskih reprezentativaca za put u Italiju tek su matematičke prirode.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.