Svjetska liga: Hrvatska u poluzavršnici svladala SAD, nedjelja donosi finale protiv Srbije

Subota, 27. lipnja 2015. 21:22 Napisao/la  SC

Susret poluzavršnice: Hrvatska - SAD 11:6 (2:2, 3:2, 2:0, 4:2). Izjednačena utakmica iz prvog poluvremena slomljena je u trećoj četvrtini kada se Hrvatska prvi puta rezultatski odvojila.

Svjetska liga vaterpolista - susret poluzavršnice

HRVATSKA - SAD 11:6 (2:2, 3:2, 2:0, 4:2)

Centro Sportivo Italcementi, Bergamo. Gledatelja 700

Suci: Georgios Stavridis (Grčka) i Aleksey Krapivin (Rusija)

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Petković 2, Lončar, Joković 2, Bukić 1, Vukičević 1, Bušlje, Sukno 2, Paškvalin, Šetka 1, Obradović 1, Bijač

SAD: Moses, Virjee, Obert, Kimbell, Roelse 1, Cupido 1, Samuels 1, Azevedo 2, Bowen 1, Bonanni, Smith, Mann, McQuinn

Igrač više: Hrvatska 11 (6) SAD 14 (4)

Peterci: Hrvatska - (-) SAD - (-)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u nedjelju će od 20 sati u Bergamu igrati finale Svjetske lige. U poluzavršnici je sastav Ivice Tucka svladao reprezentaciju Sjedinjenih Država, bilo je 11:6. Izjednačena utakmica iz prvog poluvremena slomljena je u trećoj četvrtini kada se Hrvatska prvi puta rezultatski odvojila. Zahvaljujući efikasnosti u početku četvrte četvrtine izostala je napeta završnica pa su Barakude bez stresa utakmicu privele kraju.

Prva četvrtina završila je s po dva pogotka sa svake strane. Vukičević i Bukić zabijali su za Hrvatsku dok su Samuels i Roelse bili precizni za Amerikance. Roelse je pogodio za jedino vodstvo SAD-a (1:2). Do poluvremena hrvatska reprezentacija vodi s 5:4. U igri gol za gol preciznost je najrpije iskazao Sukno za 3:2, a onda su golove izmijenili Cupido i Azevedo s jedne odnosno Šetka i Petković s druge strane. Petkovićev pogodak stigao je na dvadesetak sekudni do poluvremena, u trenucima kada je bilo bitno hrvatska je reprezentacija zabila gol za vodstvo uoči poluvremena.

Uslijedio je dugi period bez američkog gola što su iskoristili Joković i Obradović pa su Barakude na posljednji predah otišle s vodstvom od 7:4. Posebice u trećoj četvrtini, ali iu tijeku cijele utakmice ponovno je briljirao vratar Josip Pavić koji je za protivnike opet bio nerješiva enigma.

U posljednjem nastavku Hrvatska je održala i povećala svoje vodstvo na konačnih 11:6. Sukno, Joković i Petković postigli su ukupno po dva zgoditka, jednako toliko imao je i Tony Azevedo kod Amerikanaca.

Posljednji dan Superfinala Svjetske lige donijeti će finale između Hrvatske i Srbije koje je na rasporedu od 20 sati. Srbija je u prvom polufinalu s 13:9 svladala Brazil. U nedjeljnom posljepodnevnom programu za peto će mjesto igrati Mađarska i Australija, dok će o sedmoplasiranoj ekipi odlučivati sraz domaćina Italije i Kine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.