Svjetska liga: Hrvatska sjajnom igrom u drugom kolu porazila Mađarsku, reprezentacija pokazala karakter

Srijeda, 24. lipnja 2015. 18:58 Napisao/la  SC

Skupina A, 2. kolo: Hrvatska - Mađarska 15:12 (5:2, 4:3, 3:3, 3:4). Hrvatska reprezentacija ima se pravo nadati drugom mjestu u skupini koje bi joj u četvrtfinalu moglo donijeti lakšeg protivnika.

Svjetska liga vaterpolista, skupina A - 2. kolo

HRVATSKA - MAĐARSKA 15:12 (5:2, 4:3, 3:3, 3:4)

Centro Sportivo Italcementi, Bergamo. Gledatelja 250

Suci: Adrian Alexandrescu (Rumunjska) i Daniel Flahive (Australija)

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković 3 (1), Lončar 2, Joković 3, Bukić 1, Vukičević 1, Bušlje 1, Sukno 4, Paškvalin, Šetka, Obradović, Bijač

MAĐARSKA: Nagy, Gor-Nagy, Madaras 3, Erdelyi, Vamos 3, Hosnyanszky 3, Salamon, Angyal, Da. Varga, De. Varga 2 (1), Nemet, Harai 1, Decker

Igrač više: Hrvatska 11 (8) Mađarska 10 (5)

Peterci: Hrvatska 2 (1) Mađarska 1 (1)

Isključenje s pravom zamjene: Paškvalin (23), Angyal (23)

Uspješno su hrvatski vaterpolisti apsolvirali drugu prepreku na ovogodišnjem Superfinalu Svjetske lige u talijanskom Bergamu. Svim su kritičarima Barakude začepile usta odlično odigranom utakmicom protiv Mađarske u kojoj su slavile rezultatom 15:12. Poslje uvodnog poraza protiv Brazila hrvatska reprezentacija ima se pravo nadati drugom mjestu u skupini koje bi joj u četvrtfinalu moglo donijeti lakšeg protivnika.

{jb_blackbox-right}Skupina A, 2. kolo
Brazil - Kina 15:7
Hrvatska - Mađarska 15:12
Poredak: Brazil 6, Mađarska i Hrvatska 3, Kina bez bodova{/jb_blackbox-right}

Vrlo je dobro momčad Ivice Tucka otvorila susret. Golovima Vukičevića i Petkovića povela je Hrvatska 2:0, neke je stvari od početka važne utakmice promjenio izbornik Tucak. Igralo se brže, okomitije i raznovrsnije u napadu, ključna figura prve četvrtine bio je i Josip Pavić koji je s četiri obrane dalekometnih mađarskih šuteva trasirao lakši put svojoj reprezentaciji ka prvoj pobjedi u Bergamu. Mađari su uglavnom pucali izvana, s promjenom strategije samo u posljednjoj četvrtini kada su isključenjima hrvatskih igrača htjeli sustići prednost.

Trebalo je ući u šestu minutu da Mađari prvi put zabiju. Nakon što je Hrvatska golom Sukna povela s 3:0 Vamos i Madaras kažnjavaju propušten zicer za velikih 4:0 u situaciji u kojoj je Hrvatska imala dva igrača više (Hosnyanszky, De. Varga) pa je rezultat samnjen na samo jedan gol zaostatka. Pokazat će se, bilo je to najbliže što su Mađari uspjeli doći. Jer, do kraja prve četvrtine Sukno i Lončar nakon lijepog proigravanja Bukića pogađaju za 5:2.

Mađari su jedva uspjevali iznuditi isključenje nekog hrvatskog igrača, a kada bi to i učinili onda to nisu znali realizirati. Drugi period protekao je u znaku peteraca. Kod naših Petković je bio jednom precizan dok mu je jedan udarac obranio Decker, zamjenski vratar koji je u igru ušao poslje Suknovog gola za 3:0. Mađarski je jedini kazneni udarac realizirao Denes Varga za 7:5.

Kod tog rtezultata izabranici Tibora Benedeka imali su priliku za potpuni priključak no nije im pomoglo ni isključenje vratara Pavića budući je Harai pogodio stativu. Ostalo je to kažnjeno golovima Bukića i Sukna, oba s igračem više u segmentu koji je danas bio uz hrvatske vaterpoliste.

Prednost je do kraja susreta varirala između tri i pet pogodaka za Hrvatsku. Viđeno je još nekoliko lijepih pogodaka, ali što je najvažnije - Barakude su utakmicu protiv Mađarske uspjele završiti bez stresa. U grupnoj fazi ostao je još samo susret s Kinom za napumpavanje gol-razlike. Kinezi su u provm meču dana izgubili od Brazila, lako je moguće da se nakon trećeg kola u skupini zatvori trokut s reprezentacijama po šest bodova. Osim jasno, ako Brazil u četvrtka ne iznenadi i Mađarsku, što bi Hrvatskoj u kontekstu drugog mjesta više odgovaralo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.