Svjetska liga: Hrvatska očekivano porazila Kinu, u četvrtfinalu slijedi utakmica s Italijom

Četvrtak, 25. lipnja 2015. 20:01 Napisao/la  SC

Skupina A, 3. kolo: Hrvatska - Kina 14:4, Mađarska - Brazil 16:3. Zahvaljujući pobjedi na otvaranju Brazil je zbog boljeg međusobnog omjera s Hrvatskom zadržao drugo mjesto

Svjetska liga vaterpolista - skupina B, 3. kolo

HRVATSKA - KINA 14:4 (3:1, 4:0, 3:2, 4:1)

Centro Sportivo Italcementi, Bergamo. Gledatelja 250.

Suci: Filippo Gomez (Italija) i Joe Peila (SAD)

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković 2, Lončar 1, Joković 1, Bukić 1, Vukičević 2, Bušlje 1, Sukno 2 (1), Paškvalin, Šetka 1, Obradović 3, Bijač

KINA: Wu, Tan 2, Hu, Dong 1, Lu, Li, Chen Z., Gu, Xie, Chen J., Zhang, Liang N. 1, Liang Z.

Igrač više: Hrvatska 8 (3) Kina 11 (3)

Peterci: Hrvatska 1 (1) Kina 0 (0)

Unatoč visokoj pobjedi Mađarske nad Brazilom hrvatski su se vaterpolski reprezentativci nakon grupne faze Superfinala Svjetske lige našli na trećem mjestu. Pobjeda protiv Kine to je samo potvrdila, izabranici Ivice Tucka nisu imali baš nikakvih problema protiv vrste koja je u Bergamo stigla u funkciji turista. Utakmica je poslužila kao zagrijavanje za četvrtfinalni meč s Italijom koji će biti odigrana u petak od 16 sati.

Paulo Obradović bio je najbolji strijelac na utakmici protiv Kine, zabio je igrač Juga tri pogotka, a s po dva pridodali su se Petković, Vukičević i Sukno.

Poznati su svi parovi četvrtfinala u Bergamu. To su Brazil - Australija (16), Kina - Srbija (17.20), Mađarska - SAD (18.40) i Italija - Hrvatska (20).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.