Svjetska liga: Hrvatska doživjela debakl, Rudićevi Brazilci potopili kockaste kapice

Utorak, 23. lipnja 2015. 20:13 Napisao/la  SC

Skupina A, 1. kolo: Hrvatska - Brazil 10:17 (3:3, 2:6, 1:6, 4:2). Odavno Barakude nisu primile toliko pogodaka na jednoj utakmici

Svjetska liga vaterpolista - skupina A, 1. kolo

HRVATSKA - BRAZIL 10:17 (3:3, 2:6, 1:6, 4:2)

Centro Sportivo Italcementi, Bergamo. Gledatelja 200

Suci: Filippo Gomez (Italija) i Alexey Krapivin (Rusija)

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Petković 2, Lončar 2, Joković 2, Bukić, Vukičević, Bušlje, Sukno 1, Paškvalin, Šetka, Obradović 2, Bijač

BRAZIL: Antonelli, Crivella 1, Gomes, Alonso 1, Salemi, Gomes 2, Delgado 5, Santos 1, Rocha, Perrone 3, Guimaraes 1, Vrlić 3, Bezerra

Igrač više: Hrvatska 13 (6) Brazil 3 (2)

Peterci: Hrvatska 1 (1) Brazl 0 (0)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na najgori mogući način otvorila je natjecanje na Superfinalu Svjetske lige u talijanskom Bergamu. Najave o osvajanju turnira i plasmanu na Olimpijske igre u Rio morat će pričekati minimalno još koji dan, jer igrom protiv Brazila najbolji vaterpolisti u kockastim kapicama apsolutno ništa nisu pokazali, pa niti to da su dostojni igrati završnicu Svjetske lige.

Skupina A, 1. kolo
Mađarska - Kina 18:8
Hrvatska - Brazil 10:17
Poredak: Mađarska i Brazil 2, Hrvatska i Kina bez bodova

Završilo je s velikih sedam pogodaka hrvatskog zaostatka, odavno već Barakude nisu primile toliko pogodaka na jednoj njihovoj utakmici. Velike probleme podjednako su radili efikasni Delgado i Perrone izvana kao i riječki centar Josip Vrlić koji je iskoristio sve dane prilike s pozicije od dva metra.

Brazilci su otvroili utakmicu s vodstvom od 2:0 nakon minute i 35 sekinudi igre no Hrvatska je golovima Lončara, Burića i Obradovića do kraja prvog perioda smanjila na 3:3. Tada je počela brazilska kanonada, sve im je ulazilo, pa i dalekomenti šutevi Gomesa i Delgada s centra igrališta, kao i kontre Perronea i Vrlića nakon neshvatljivih pogrešaka u obrani hrvatskih vaterpolista.

Gotovo nestvarno zvuči podatak da je na kraju susreta samo bilo pitanje s kolikom će razlikom Brazilci u vaterpolu svladati Hrvatsku. Ratko Rudić je na izborničkoj klupi odradio fenomenalan posao što se tiče preipreme utakmice ali i motivacije, s druge strane osvetio se Hrvatskoj podcjenjivački stav prema reprezentaciji koja bi na Olimpijskim Igrama mogla napraviti velike stvari.

Ako je uopće vrijedno spomena, četiri igrača u hrvatskoj vrsti zabila su po dva pogotka (Petković, Lončar, Joković i Obradović), no ono što je zasigurno bitno jest da će Hrvatska u srijedu od 17.20 sati u drugom kolu igrati protiv Mađarske. Bit će to jubilarna 600. utakmica hrvatske vaterpolske reprezentacije od neovisnosti države, ne bi bilo lijepo napraviti (ne)uspjeh jednak današnjem.

Jedino što je dobro iz današnje utakmice jest da sve četiri momčadi iz obje skupine prolaze u četvrtzavršnicu. Da ne prolaze, hrvatska bi delegacija nakon današnjeg poraza već mogla početi pakirati kufere....

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.