Svjetska liga: Hrvatska na Poljudu bolja od Italije, Maro Joković s pet pogodaka najbolji u reprizi olimpijskog finala

Utorak, 14. travnja 2015. 19:41 Napisao/la  SC

Susret 8. kola: Hrvatska - Italija 14:11 (3:1, 5:2, 1:4, 5:4). Hrvatska reprezentacija bez poraza je završila natjecanje u grupnoj fazi Svjetske lige uoči završnog turnira u talijanskom Bergamu

Svjetska liga vaterpolista - Skupina C, 8. kolo

HRVATSKA - ITALIJA 14:11 (3:1, 5:2, 1:4, 5:4)

Bazen na Poljudu. Gledatelja 700

Suci: Adrian Alexandrescu (Rumunjska) i Zsolt Marjay (Mađarska). Delegat: Evgeny Sharonov (Rusija)

HRVATSKA: Pavić, Bukić 1, Petković 1, Lončar 1, Joković 5 (2), Buljubašić 2, Bušlje, Čagalj, Macan, Šetka 3, Obradović 1, Marcelić

ITALIJA: Tempesti, Di Fulvio 1, Velotto, Figlioli, Giorgetti 2, Fondelli 1, Giacoppo 2, Gallo 2 (1), Gitto 1, Luongo 1, Aicardi 1, Bruni, Del Lungo

Igrač više: Hrvatska 11 (5) Italija 11 (5)

Peterci: Hrvatska 2 (2) Italija 1 (1)

Tri isključenja: Obradović (21), Gitto (26), Giacoppo (31)

Pobjedom 14:11 u splitskoj reviji hrvatska je vaterpolska reprezentacija na najbolji mogući način potvrdila prvo mjesto u skupini C uoči puta na završni turnir Svjetske lige koji će se krajem lipnja održati u Bergamu. Izabranici Ivice Tucka svoj su hod kroz grupnu fazu nakon dvije godine ispadanja zaključili prvim mjestom, i to bez poraza. Svjetskoj je vaterpolskoj konkurenciji poslana najbolja poruka u kojoj piše da Barakude putuju u Italiju na završni turnir s ciljem osvajanja Svjetske lige, što jamči izravan plasman na Olimpijske Igre u Rio de Janeiro za godinu dana.

Iako u momčadi nije bilo ozljeđenih Sukna, Burića, Muslima, Bijača i Boškovića, odnosno suspendiranog Dobuda Hrvatska je na punom poljudskom bazenu prikazala svu raskoš svoje snage. Nakon početnog vodstva Talijana kojeg je priskrbio Gitto pogotkom s lijevog krila domaći su vaterpolisti zabili šest vezanih golova.

Najprije je Obradović početkom šeste minute izjednačio pogotkom preko bloka, a potom je svoju šutersku večer započeo i Maro Joković, najefikasniji igrač utakmice. Do kraja prve četvrtine zabio je i Buljubašić, i to na Obradovićevu asistenciju. U drugoj četvrtini još su tri gola dodali vaterpolisti u kockastim kapicama prije talijanskog buđenja. Na golu gostiju uspavang je Tempestija zamijenio pogodak Šetke za 4:1 iznad njegove glave. Već u sljedećoj akciji kapitulirao je i Del Lungo, nakon što je Luka Bukić zabio iz kontre za 5:1. Šesti je pogodak djelo Lončara koji se sjajno oslobodio svojih čuvara ispred gola.

Za Talijane do poluvremena konačno zabijaju Gallo i Loungo, obojica s igračem više. Joković je zabio iz peterca a Šetka sjajno izvana za velikih pet pogodaka plusa na poluvremenu. U nastavku se na vrata ponovno vratio Tempesti, a gosti preko Fondellija i vrlo opasnog Giorgettija smanjuju na 8:5. Hrvatska je u trećoj četvrtini ostala bez triput isključenog Obradovića, ali i zabila tek jedan pogodak. Dogodio se on od strane Jokovića kojeg talijanski vratar niti u trećem međusobnom srazu nije mogao ukrotiti. Aicardi i Gallo iz jedinog talijanskog peterca vraćaju kakvu-takvu rezulttatsku neizvjesnost u susret koji ni o čemu nije odlučivao u pogledu natjecanja u skupini.

Četvrta je četvrtina ponudila pravu reviju u kojoj je viđeno čak devet pogodaka. Predstavili su se splitskoj publici, ovoga puta u reprezentativnom izdanju Petković i Čagalj, inače igrač Mornara. Petković je i zabio jedan pogodak uz još dva Jokovićeva te po jedan Buljubašićev i Šetkin, koji je označio konačnih 14:11.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.