Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti u utorak igraju protiv Italije u Dubrovniku

Ponedjeljak, 30. studenog 2015. 16:20 Napisao/la  SC

Svaka naša utakmica do sada je bila izjednačena, pa to isto očekujem i ovaj put, kaže Maro Joković

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u utorak, 1. prosinca, od 18 sati u Dubrovniku igra protiv Italije. U utakmici protiv najtežeg protivnika FINA Svjetske lige, Hrvatska ide po treću pobjedu.

- Čeka nas vaterpolski spektakl u kojem se sastaju dvije vrhunske reprezentacije. Znamo što predstavlja talijanska reprezentacija, svjesni smo njene snage, no mi smo aktualni olimpijski pobjednici i drugi na posljednjem Svjetskom prvenstvu, kaže Ivan Asić, pomoćnik hrvatskog izbornika.

Nakon dvije uvjerljive pobjede nad reprezentacijama Turske i Rusije, Hrvatska bi se sutrašnjom pobjedom približila finalnom turniru koji se iduće godine igra u Kini, a samo se pobjednici grupa mogu plasirati u završnicu.

- Svaka naša utakmica do sada je bila izjednačena, pa to isto očekujem i ovaj put. Najbitniji je zadatak spriječiti agresivnost Talijana na vanjskim linijama, to im je najveća snaga. Pozivam sve Dubrovčane da dođu na bazen, jer nam je podrška s tribina itekako potrebna, izjavio je reprezentativac Maro Joković.

Talijanski izbornik Alessandro Campagna na pitanje novinara je li možda pomalo umoran od igranja protiv Hrvatske s obzirom da će ovo biti već peta utakmica u posljednjih pola godine, izjavio je kako nije umoran od utakmica, već od poraza od Hrvatske, budući da su Talijani izgubili u zadnja četiri susreta.

- Prije svega, očekujem odličnu utakmicu. Sastaju se dvije jake reprezentacije te očekujem dobru i neizvjesnu utakmicu, dobru atmosferu i puno gledatelja. Nama ova utakmica puno znači i kao priprema za Europsko prvenstvu u Beogradu na kojemu ćemo pokušati osigurati kartu za Rio, govori Alessandro Campagna.

Za Hrvatsku su, protiv Italije, pozvani: Josip Pavić, Marko Bijač, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Boris Pavlović, Fran Paškvalin, Maro Joković, Paulo Obradović, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim i Luka Bukić. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Ivan Asić, Pero Kuterovac i Damir Luketić.

Ivica Tucak bio je odsutan na presici zbog smrtnog slučaja u obitelji, ali će u utorak voditi momčad.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.