SUDAR DIVOVA Evo što kažu Srbi uoči polufinalne utakmice protiv Hrvatske

Srijeda, 25. srpnja 2018. 19:55 Napisao/la  SC
Dejan Savić od 2012. godine vodi srpsku reprezentaciju
Dejan Savić od 2012. godine vodi srpsku reprezentaciju

 

Hrvatska i Srbija u četvrtak igraju u polufinalu Europskog prvenstva, dvije najbolje vaterpolske momčadi na svijetu igraju finale prije finala.

Evo što kažu Srbi:

- Odlučit ćeveća želja, agresivnost, ali će biti potreban i faktor sreće. Tri uzastopne pobjede njima daju nadu da mogu ponovo slaviti. I mi smo svjesni da se sve može dogoditi, kada izgubite od nekoga dva-tri puta vidite šta nije valjalo i probate da to popravite. Mislim da više želimo pobjedu. Oni su ekipa koja uz nas stalno stiže do postolja. Svjetski su prvaci, favoriti su. Poznajemo se vrlo dobro. Znamo kakav im je kvalitet, ali i oni znaju nas, tako da većih iznenađenja neće biti, rekao je Filip Filipović.

- Mnogo će zavisiti od toga kako počne utakmica i kako će odbrane reagirati. One su odlične na objema stranama, neizvjesno do kraja. Hladna glava i mirnoća odlučuju. Potrebna je i mentalna snaga. Ne bih se osvrtao na posljednje utakmice. Muški su igrali u Budimpešti, a Rijeka i Split su bili pripreme za ono što slijedi. Dižemo formu i verujem da ćemo biti pravi kad treba, rekao je Gojko Pijetlović.

- Uporniji će pobijediti. Njihovi centri i tranzicija u napadu osiguravaju im dosta isključenja. Znamo to dobro, ali imamo i mi adute. Bit će to spektakl, uživanje za igrače i gledatelje. Sjećam se Budimpešte gdje je nama pala obrana. Nikad nije bila lošija. Ona je ključ svega, smatra Dušan Mandić.

Andrija Prlainović priželjkuje da obrana igra kao protiv Mađarske:

- Time bismo dobili samopouzdanje za igru u napadu, volio bih više golova iz igre, a ne samo s igračem više. Nemamo problem sa psihologijom zbog njihove tri pobjede. To je polufinalna utakmica sa jednim jakim protivnikom, imamo ogromnu motivaciju da odemo u finale, kaže Prlainović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.