Srebrna U-20 reprezentacija stigla u Zagreb, vaterpolo ostaje jedan od najtrofejnijih sportova

Ponedjeljak, 19. kolovoza 2013. 11:43 Napisao/la  SC

Hrvatska u finalu izgubila (7:10) od Italije

Srebrna U-20 vaterpolska reprezentacija vratila sa sa Svjestskog prvenstva u Mađarskoj. Mladi vaterpolisti ostvarili su značajni međunarodni uspjeh plasmanom u finale, gdje su izgubili (7:10) od Italije.  Nakon što je seniorska reprezentacija ove sezone osvojila mediteransko zlato i svjetsku broncu, mladići pod vodstvom Vjeke Kobešćaka dokazali su da će vaterpolo ostati jedan od najtrofejinih hrvatskih sportova.

 

 

Sjajan uspjeh hrvatskog vaterpola dokazao je kako se za budućnost ovog sporta ne trebamo brinuti. Reprezentativni vratar Ivan Marcelić proglašen je najboljim vratarom Svjetskog prvenstva, a ovo mu je drugo ovakvo priznanje zaredom. Prvi puta je proglašen najboljim vratarom na istom prvenstvu u Australiji prošle godine.

 

- Prije dodjele medalja proglasili su me najboljim vratarom Svjetskog prvenstva. U tom trenutku osjećaji su bili pomješani. Netom prije proglašenja izgubili smo finalnu utakmicu a za par minuta sam proglašen najboljim na prvenstvu. Sada sam sretan i zbog medalje i ovog priznanja jer smatram kako je ovo veliki uspjeh hrvatskog vaterpola a mi smo dokazali kako se za budućnost ovog sporta i za nove medalje ne trebamo bojati. Tri tjedna odmora koja su ispred mene provest ću u Zadru, izjavio Ivan Marcelić.

 

Skromni mladi vaterpolisti u Mađarskoj su vrhunski odradili posao, a pred njima je zasluženi odmor nakon kojeg se vraćaju klupskim obavezama.

 

- Prvenstvo je bilo odlično organizirano i imali smo jako dobre uvjete za rad. Rezultat je sjajan i veselimo se novim reprezentativnim uspjesima. Svi smo disali kao jedno i s velikim ponosom smo igrali za našu domovinu. Sada je pred nama zasluženi odmor a većina nas će ga provesti na moru, rekao je Ante Vukičević.

 

Srebrnom medaljom su nagrađeni Ivan Marcelić, Luka Bukić, Marko Macan, Antun Goreta, Loren Fatović, Marino Čagalj, Luka Lozina, Antonio Buha, Ante Visković, Ivan Živković, Ante Vukičević, Andrija Bašić i Andro Gagulić, te izbornik reprezentacije Vjekoslav Kobešćak, pomoćni trener Miho Bobić, kondicijska trenerica Dajana Zoretić i fizioterapeut Filip Borković

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.