SP u vaterpolu: Hvatska poražena u polufinalu, Denes Varga odveo Mađarsku u finale

Četvrtak, 01. kolovoza 2013. 22:10 Napisao/la  SC

Polufinale: Hrvatska - Mađarska 10:11

Svjetsko prvenstvo, polufinale

 

HRVATSKA – MAĐARSKA 10:11 (3:2, 2:4, 2:3, 3:2)

 

Bazen Bernat Picornell. Gledatelja 1000.

 

Suci: Daniel Flahive (Australija) i Sergy Naumov (Rusija)

 

HRVATSKA: Pavić (6 obrana), Muslim 1, Dobud 2, Joković 2, Sukno 2, Bušlje, Obradović 2, Lončar, Milaković, Paškvalin, Bukić, Šetka 1, Bijač

 

MAĐARSKA: Nagy (12 obrana), Gor-Nagy 1, Madaras 1, Batori, Vamos 3, Hosnyanszky, Ad. Decker, Szivos 3, Da. Varga, De. Varga 2, Bedo 1, Harai, At. Decker

 

Igrač više: Hrvatska 11 (6), Mađarska 6 (4)

 

Peterci: Hrvatska 1 (0) Mađarska – (-)

Barakude ipak nisu uspjele doći u finale svjetske smotre u Barceloni. Nakon što su se Mađari u drugoj dionici igre prvi puta odlijepili od naših, vodstvo više nisu ispuštali, unatoč egalu (10-10) u 30. minuti susreta. Našim je kapicama presudio Primorjaš Denes Varga nakon prekrasne akcije i ubačaja za 'drugog centra'. Varga se takvih golova nadavao na Kantridi proteklih sezona. Ostaje žal za propuštenim pogotovo nakon što je Joković pogodio za izjednačenje tri minute prije kraja.

Hrvatska je disciplinirano otvorila susret, popravila si igra s igračem više, proigrao je i Dobud na centru. Joković je na samom kraju prvog perioda pogodio stativu. Nismo mogli izaći na kraj s mađarskom vanjskom linijom, poglavito Vamosom, koji je bio neprogrešiv unatoč svim nastojanjima za blokovima u našoj obrani. Uz Vamosa, ključan je trenutak bila kontra Madarasa i prvo mađarsko vodstvo (3-4). Od tada se igralo gol za gol, sve do spomenutog izjednačenja (10-10).

Maro Joković preuzeo je odgovornost zadnjeg hrvatskog napada, ali je taj 'igrač više' završio iznad gola. Njegova hrabrost na trenutke je podsjećala na Melbourne 2007. kada je također Mađarima zabio dva odlučujuća pogotka.

Hrvatska će reprezentacija morati u boj za treće mjesto s poraženim iz susreta Crna Gora – Italija (subota, 20.45).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.