SP u vaterpolu: Hrvatska pobijedila Kanadu, rutinski sačuvana prednost iz prve četvrtine

Srijeda, 24. srpnja 2013. 12:52 Napisao/la  SC

Svjetsko prvenstvo, grupa B – 2. kolo: Hrvatska - Kanada 13:8

Svjetsko prvenstvo, grupa B – 2. kolo

 

HRVATSKA – KANADA 13:8  (3:0, 3:3, 4:3, 3:2)

 

Bazen Bernat Picornell. Gledatelja 800

 

Suci: Mark Koganov (Azerbajdžan) i Masoud Rezvani (Iran)

 

HRVATSKA: Pavić (4 obrane), Muslim 3, Dobud 1, Joković 2, Sukno 3, Bušlje, Obradović 2, Lončar, Milaković, Paškvalin 1, Bukić, Šetka 1, Bijač

 

KANADA: Randall (9 obrana), Conway 1, Bicari 2, Kudaba, Graham 1, Diggie 1, Robinson 1, Vikalo 1, Boyd 1, Tascherreau, Gašić, McElroy, Marsini

 

Igrač više: Hrvatska 3 (2), Kanada 2 (2)

 

Peterci: Hrvatska 1 (1), Kanada 3 (2)

 

Isključenje s pravom zamjene: Kudaba (Kanada)

 

Ono što je trebao biti lakši trening za kockaste kapice pretvorilo se u napetu borbu za nova dva, već ionako unaprijed upisana boda. Da Kanađani znaju igrati vaterpolo pokazao je središnji period utakmice, ali i prve četiri minute u kojima nije bilo pogodaka. Obrane u bazenu kao da nisu postojale, a udaraca s vanjskih linija nije nedostajalo.

 

Tucak: Sad znamo što nas čeka
- Ovo je bila očekivana pobjeda, odigrali smo jednu dobru, kontroliranu utakmicu. Sad znamo šta nas čeka, na prvoj poziciji čekamo idućeg protivnika. Idemo korak po korak, a prvi cilj smo ostvarili. U petak je lakša utakmica, no moramo ostati u jednom pozitivnom tonusu radi četvrtfinalne utakmice. Sve je drugo u najboljem redu. Atmosfera je odlična, kaže izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska je reprezentacija nakon prvih osam minuta vodila s tri pogotka viška, i tu je prednost uz manje poteškoće i održavala. Najefikasniji pojedinci bili su Muslim i Sukno s tri pogotka, a istaknuo se i Maro Joković sa iskorištenim petercem. Joković je čovjek koji je uz Obradovića i Sukna jedini imao rješenje za probijanje kanadskog obrambenog zida. Bilo bi iluzorno za očekivati da su se momci sa sjevernoameričkog kontinenta približili Barakudama u rezultatskom smislu. Tri skrivljena peterca također su plod tankog reprezentativnog iskustva jednog dijela obrane, sreća je što zadnji nije iskorišten potkraj treće četvrtine. Tješi dojam da naša reprezentacija ima lakši ždrijeb do same završnice i da se svi nedostaci kojih ima podosta dadu popraviti.

 

{jb_blackbox-left}Muslim: Pobjeda nije dolazila u pitanje
- Turnir smo otvorili na najbolji mogućni način, imamo dvije pobjede. U današnju smo utakmicu ušli sto posto, odmah smo poveli sa 3:0, kasnije je došlo do malog pada, no na kraju u niti jednom trenutku pobjeda nije dolazila u pitanje. Vjerujem da ćemo tako nastaviti i dalje. Atmosfera u momčadi je genijalna. Imamo čak nešto i slobodnog vremena pa smo išli pogledati neke znamenitosti prekrasne Barcelone, kaže Petar Muslim.{/jb_blackbox-left}

Nedostatak angažmana u utakmicama u kojima se pobjednik zna unaprijed normalna je pojava, a na to su navijači Primorja i Juga već navikli u Jadranskoj ligi. No, reprezentacija je ipak nešto drugo, tu nema lakih dvoboja. Pobjeda od pet golova prednosti više je plod kvalitetnih pojedinaca nego 'kenije' u momčadi, a tako se utakmice u drugoj fazi turnira neće moći pobjeđivati.

 

U drugom susretu u skupini SAD su lagano, rezultatom 16:3, pobijedile Južnoafričku Republiku s kojom se Barakude u sklopu trećeg kola susreću u petak od 19 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.