SP: Hrvatski vaterpolisti uvjerljivom pobjedom protiv Kanade otvorili natjecanje u Kazanu

Ponedjeljak, 27. srpnja 2015. 09:46 Napisao/la  SC

Skupina A, 1. kolo: Hrvatska - Kanada 12:7 (4:2, 6:2, 1:0, 1:3)

Svjetsko prvenstvo u vaterpolu - Skupina A, 1. kolo

HRVATSKA - KANADA 12:7 (4:2, 6:2, 1:0, 1:3)

Burevestnik Arena, Kazan.Gledatelja 500

Suci: Raddoslaw Koryzna (Poljska) i German Moller (Argentina).

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Petković 1, Lončar 2, Joković, Bukić 2, Muslim 2, Bušlje, Sukno 1 (1), Paškvalin 1, Šetka, Obradović 2, Bijač

KANADA: Randall, Kudaba 1, Vikalo 1, Bicari 1, Boyd, Lapins, Taschereau, Graham 1, Halajian, Conway 3, Torakis, McElroy, Aleksić

Igrač više: Hrvatska 3 (1) Kanada 4 (2)

Peterci: Hrvatska 2 (1) Kanada 0 (0)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija uvjerljivom je pobjedom otvorila nadmetanje u skupini A na Svjetskom prvenstvu u ruskom Kazanu. Izabranici Ivice Tucka su, kao i prije dvije godine u Barceloni nadigrali Kanadu sa 12:7. S hrvatske je strane za otvaranje upriličena dobra predstava, posebice u prvom poluvremenu u kojem je zabijeno deset golova i zapravo riješeno pitanje pobjednika.

Kanađani su imali rezultatski egal u prve četiri minute kada je Kevin Graham poništio pogodak Sandra Sukna iz peterca. Barakude su ubrzo nakon Suknovog imale i Jokovićev peterac, no jedini ljevoruki igrač u nacionalnoj vrsti nije ga iskoristio. Joković je ipak bio asistent kod tri pogotka Hrvatske u prvom periodu. U četvrtoj je minuti dodao Lončaru, a minutu kasnije i Obradović se okoristio njegovom loptom, i to u trenucima kada je vani bio baš kanadski kapetan Graham. Kanađani za smanjenje zabijaju preko njihovog najboljeg strijelca Conwaya na isključenje Petkovića, a prvu četvrtinu golom zaključuje Luka Bukić iz polukontre za 4:2.

Uslijedio je drugi period u kojem je palo čak osam pogodaka. Jednu je grešku Bukića u dodavanju kaznio centar Vikalo za 4:3, nakon toga Burić i Muslim s centarske pozicije vraćaju na tri pogotka prednosti za Hrvatsku. Kanadski četvrti pogodak djelo je ponovno Conwaya na isključenje Burića. Kanađani od 11. minute pa sve do 28. minute nisu zabili gol, Barakude za to vrijeme rade seriju 5:0, uvelike je čine golovi u prvom poluvremenu. Lončar, potom Bukić iz kontre, pa Paškvalin sa svoje pozicije i Petković izvana donose Hrvatskoj lijepu prednost od 10:4 na poluvremenu.

Barakude su u drugom dijelu zabile po jedan pogodak u svakom periodu. Treći je završio samo golom Muslima u 20. minuti, a do kraja je zabio i Obradović izvana (29. minuta) za 12:6. Kanađani su preko Bicarija, Kudabe i Conwaya smanjili na konačnih 12:7 u utakmici s ukupno tek sedam isključenja igrača u kojoj je Hrvatska dobila ono što je tražila - uvjerljivu pobjedu bez stresnih situacija.

Sljedeća je utakmica hrvatske reprezentacije na rasporedu u srijedu (20.30) protiv Brazila, natjecanje u skupini zaključit će dvoboj s Kinpm (petak, 16.30). Prvoplasirane momčadi iz skupina idu izravno u četvrtfinale dok drugoplasirane odnosno trećeplasirane moraju i u osminu finala.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.