SP: Hrvatski vaterpolisti uvjerljivo pobijedili SAD u prvoj utakmici na prvenstvu

Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 21:12 Napisao/la  SC

Skupina D, 1 kolo: SAD – Hrvatska 7:12 (1:3, 2:4, 1:3, 3:2)

Hrvatski vaterpolisti lakoćom su pobijedili SAD u prvoj utakmicu na SP-u, koje se održava u Budimpešti.

 Hrvatska reprezentacija rezultatski uvjerljivom pobjedom 12:7 (3:1, 4:2, 3:1, 2:3) osvojila je prve bodove u Skupini D.

- Odlično odigrana utakmica, neću reći fenomenalno jer prostora još ima, ali odlično odigrana utakmica. Zadvovoljan sam prikazanom igrom, kako u obrani tako i u napadu. Prva utakmica je na ovakvim natjecanjima uvijek teška, vidjeli ste i sami da u datom trenutku kada počne pressing igre preko glave, postaje izuzetno teško igrat. Ali znali smo odreagirat na sve, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Ponajbolji igrači utakmice bili su Luka Lončar i Javier Garcia s po četiri ostvarena pogotka:

- Bio je to i težak protivnik i otvaranje, te vrlo bitna utakmica za nas. Mislim da su sljedeće dvije momčadi kvalitetom nešto slabije nego ova, smatram da bi to trebali pobjediti da bi preskočili osminu finala i pripremali se za četvrtfinale, kaže Ante Vukičević.

Sljedeću utakmicu reprezentaciju očekuje u srijedu, od 13.30 sati (HRT 2) počinje utakmica  protiv ruske reprezentacije.

- Rusija sada postaje najvažnija utakmica turnira. Sve što je bilo prije zaboravljamo, fokus je na utakmicu s Rusijom, želja nam je zadržati ovaj nivo igre koji smo imali. Pokušat ću kao trener rotirati što veći broj igrača, kako bismo održali potrebnu svježinu za kasnije, a i zadržali optimalnu formu, rekao je Tucak.

Kapetan Sandro Sukno osvrnuo se na svoj prvi nastup nakon nedavne ozljede:

- Nadam se da ću biti sve bolji tijekom turnira  i kao što momčad mora biti najbolja, kako bi svi skupa bili na vrhuncu i da uđemo u borbu za medalju, kazao je Sukno.

SAD: Baron (9 obrana), Holland; Hooper 1, Carniglia, Obert 1, Hallock, Cupido 2, Dunstan, Vavic 1, Bowen 2, Ramirez, Roelse, Irving

HRVATSKA: Bijač (6 obrana), Marcelić; Macan, Fatović 1, Lončar 4, Joković 1, Buljubašić, Vukičević 2, Bušlje, Sukno, Krapić, Šetka, Garcia 4

Igrač više: SAD 5/8, Hrvatska 2/8

Skupina D, 1 kolo: SAD – Hrvatska 7:12 (1:3, 2:4, 1:3, 3:2)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.