SP: Hrvatski vaterpolisti u osmini finala odradili pucački trening protiv Novog Zelanda

Nedjelja, 28. srpnja 2013. 13:32 Napisao/la  SC

Utakmica 1/8 finala: Hrvatska - Novi Zeland 21:4.  Na prijašnjim svjetskim prvenstvima osmina finala služila je kao dodatna mogućnost da se trećeplasirane ekipe plasiraju u četvrtfinale

Svjetsko prvenstvo, osmina finala

 

HRVATSKA – NOVI ZELAND 21:4  (6:1, 4:2, 8:0, 3:1)

 

Bazen Bernat Picornell. Gledatelja 600.

 

Suci: Amber Drury (SAD) i Ian Melliar (JAR)

 

HRVATSKA: Pavić (4 obrane), Muslim 5, Dobud 2, Joković 2, Sukno 5, Bušlje, Obradović 3, Lončar, Milaković, Paškvalin 2, Bukić 1, Šetka 1, Bijač (6 obrana)

 

NOVI ZELAND: Kingsmill (6 obrana), Lewis 1, Curry, Lowery, Ross 1, Sieprath, Jackson, Small, Lui-Fakaotimanava, Bryant 1, Tijsen 1, Pye, Smith (2 obrane)

 

Igrač više: Hrvatska 8 (5), JAR 4 (2)

 

Peterci: Hrvatska 4 (3), JAR 1 (1)

 

Isključenja s pravom zamjene: Bukić (Hrvatska) Curry, Brant (Novi Zeland)

 

Prema očekivanjima Barakude nisu imale težak zadatak u nepotrebnoj utakmici osmine finala protiv Novog Zelanda. Dok se na prijašnjim svjetskim prvenstvima pobjednik skupine odmarao, a osmina finala služila kao dodatna mogućnost da se trećeplasirane ekipe plasiraju u četvrtfinale, u Barceloni svi prolaze dio natjecanja po skupinama.

 

Novi Zeland je po viđenom zasigurno najslabija reprezentacija svjetske smotre. Južnoafrikanci, istini za volju nisu zabili gol našim vaterpolistima, ali ako ništa drugo barem imaju vratara koji se iz utakmice u utakmicu iskazivao kao najjača karika.

 

Dečki s juga odigrali su solidnu drugu četvrtinu, zabili dva pogotka i to je bilo uglavnom sve što su prezentirali na Picornellu. Naši vaterpolisti pucali su iz svih pozicija, uštimavali nišanske sprave i dobro isprobali taktičke zamisli prije četvrtfinala.

 

Hrvatska će u tom dijelu natjecanja igrati protiv pobjednika susreta Australija – Njemačka (21.30 sati), dok je polufinale na rasporedu u utorak u 17 sati.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.