SP: Hrvatski vaterpolisti odradili lakši pucački trening protiv Kine uoči četvrtzavršnice

Petak, 31. srpnja 2015. 17:28 Napisao/la  SC

Skupina A, 3. kolo: Hrvatska - Kina 17:1. Izabranici Ivice Tucka ozbiljno su shvatili dvoboj protiv Kine, pobjedom potvrđeno prvo mjesto i izravan put u četvrtfinale

Svjetsko prvenstvo vaterpolista - skupina A, 3. kolo

HRVATSKA - KINA 17:1 (4:1, 5:0, 7:0, 1:0)

Waterpolo Arena, Kazan. Gledatelja 800

Suci: Daniel Flahive (Australija) i Masoud Rezvani (Iran)

HRVATSKA: Pavić, Burić 2, Petković 2, Lončar 2, Joković 3, Bukić, Muslim 3, Bušlje, Sukno 2, Paškvalin, Šetka, Obradović 3, Bijač

KINA: Wu, Tan, Hu, Dong, Lu, Li Li, Chen Z., Li Lun, Xie, Chen J., Zhang 1, Liang N., Liang Z.

Igrač više: Hrvatska 10 (7) Kina 5 (0)

Peterci: Hrvatska 0 (0) Kina 1 (0)

Na zatvaranju grupne faze Svjetskog vaterpolskog prvenstva nije bilo nikakvih problema za hrvatsku reprezentaciju koja je dosad najuvjerljivijim rezultatom u njihovim međusobnim dvobojima svladala Kinu. Dvaput su se dosad susretali u Svjetskoj ligi, jednom i ove godine prije otprilike mjesec dana kada je bilo 14:4. Izabranici Ivice Tucka tako su samo potvrdili prvo mjesto u skupini A i višednevni odmor budući da će moći preskočiti osminu finala. Hrvatska će u četvrtzavršnici igrati protiv pobjednika između Kazahstana i Crne Gore u utorak.

Nakon što su prvu četvrtinu završili s vodstvom od 4:1, u središnjoj fazi utakmice koja uključuje drugu i treću četvrtinu bilo je 12:0, pa je veći dio susreta bio samo odrađivanje formalnosti. Jedini pogodak na utakmici Kinezi su postigli u 4. minuti kada je njihov kapetan Zhang s pozicije sidruna pogodio za rezultat od 3:1.

Najbolji strijelci u redovima hrvatske reprezentacije bili su Maro Joković, Petar Muslim i Paulo Obradović sa po tri pogotka. Ogled Crne Gore i Kazahstana u osmini finala igra se u nedjelju od 17.50 sati a Hrvatska će s pobjednikom u četvrtfinalu igrati u utorak od 16.30.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.