SP: Hrvatska svladala Crnu Goru, u polufinalu slijedi susret protiv Grčke

Utorak, 04. kolovoza 2015. 17:47 Napisao/la  SC

Susret četvrtfinala: Hrvatska - Crna Gora 10:4 (1:0, 3:0, 3:3, 3:1). Efikasan napad i čvrsta obrana na čelu s neprikosnovenim Josipom Pavićem (17 obrana) odveli Barakude u polufinale SP-a.

Svjetsko prvenstvo vaterpolista - četvrtzavršnica

HRVATSKA - CRNA GORA 10:4 (1:0, 3:0, 3:3, 3:1)

Vaterpolo Arena, Kazan. Gledatelja 1.000

Suci: Radoslaw Koryzna (Poljska) i Massimiliano Caputi (Italija)

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković 1, Lončar, Joković, Bukić 2, Muslim 3, Bušlje, Sukno 1, Paškvalin 1, Šetka 1, Obradović 1, Bijač

CRNA GORA: Lazović, Dr. Brguljan, Pasković, Čučković, Da. Brguljan 1, Radović, Janović, Ukropina, Ivović, Murišić, Klikovac 3, Jokić, Šćepanović

Igrač više: Hrvatska 11 (6) Crna Gora 8 (2)

Peterci: Hrvatska 0 (0) Crna Gora 1 (0)

Tri isključenja: Pasković (12), Radović (29)

Crveni karton: Dr. Brguljan (20)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija suvereno se, visokom pobjedom protiv Crne Gore plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva u ruskom Kazanu. Završilo je 10:4 za izabranike Ivice Tucka koji su kroz veći dio susreta kontrolirali tijek zbivanja na obje strane bazena. Efikasnim napadom i čvrstom obranom aktualne je viceprvake svijeta Hrvatska limitirala na četiri postignuta pogotka, i to sva u drugom poluvremenu.

Na veliki odmor Barakude su otišle s prednosti od 4:0. Iako je u prvoj četvrtini viđen tek jedan pogodak, i to onaj Antonija Petkovića izvana, u četvrtoj minuti kada je Vjemkoslav Pasković zadobio svoje prvo isključenje. Upravo je Pasković bio glavna vedeta Crne Gore u njihovoj obrambenoj taktici, izbornik Ranko Perović poslao ga je da u bazenu radi "prljave poslove", to jest na onemogučavanju protoka lopte i udaraca igrača u kockastim kapicama. Sve je za njega rezultiralo trećim isključenjem već u dvanaestoj minuti utakmice.

Pasković i društvo bili su još nemoćniji u drugoj četvrtini kada Hrvatska postiže nova tri pogotka. Tada se u potpunosti razbranio vratar Josip Pavić koji je do kraja skupio nevjerovatnih sedamnaest obrana, a pogađali su Muslim, Bukić i Paškvalin. Muslim je uz pogodak imao i gredu, baš kao i Petković pogođenu stativu u prvoj četvrtini, CG-sastav sa zaustavljenim pucačima - Ivovićem i Janovićem nije mogao ništa.

Prvi su pogodak hrvatski reprezentativci primili tek u 17. nminuti, u kojoj su golove razmjenili Muslim i Darko Brguljan. Crnogorci su dakle uspjeli smanjiti na 5:1, nedugo zatim i na 5:2 golom Klikovca, jedinog preostalog strijelca u njihovim redovima koji je do kraja susreta upisao tri pogotka. Za Hrvatsku su zabijali Obradović i Bukić, jedino je treća četvrtina bila rezultatski u egalu.

Jer i četvrtu je, onda kad je već sve bilo zgotovljeno Hrvatska uzela s 3:1. Puleni Ranka Perovića imali su, ali i promašili peterac (Janović) pa se prednost Hrvatske mogla popeti na šest pogodaka viška. Muslim, Šetka i na kraju Sandro Sukno zabili su za konačnih 10:4.

Polufinalni ogled Svjetskog prvenstva Hrvatska će odigrati u četvrtak protiv Grčke koja je nakon izvođenja peteraca rezultatom 12:11 bila bolja od Australije. Utakmica je na rasporedu od 19.30 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.